Το ενδεχόμενο η ασάφεια όσον αφορά το ιστορικό των κινήσεων της 38χρονης, να υποδηλώνει την ύπαρξη… λαθών στον χειρισμό του πρώτου κρούσματος του Κορωνοΐού στην Ελλάδα, επισήμανε ο χειρουργός μεταμοσχεύσεων και
πρώην διοικητής του Νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ κ. Δημήτρης Γάκης επί των ημερών του οποίου οργανώθηκε το συγκεκριμένο νοσοκομείο ως Κέντρο Αναφοράς αντίστοιχων περιστατικών, ενόψει Ολυμπιακών Αγώνων.

«Έχουμε τους καλύτερους γιατρούς, αλλά και ο καλύτερος μπορεί να κάνει γκάφα. Αν της ζητήθηκε να μεταβεί στο ΑΧΕΠΑ μόνη της, ο χειρισμός ήταν λάθος. Σε κάθε ύποπτο περιστατικό, χωρίς έντονα συμπτώματα, φέρεσαι μέχρι επιβεβαίωσης του αντιθέτου σαν να έχεις πραγματικό κρούσμα και πραγματοποιείς αιμοληψία στο σπίτι. Δεν καλείς τον ασθενή στο νοσοκομείο, δεν τον ωθείς να κυκλοφορεί, με κίνδυνο να διασπείρει ακόμα περισσότερο τον ιό.» 

Ο κ. Γάκης σημείωσε ότι κάποια πρωτόκολλα πρέπει να εφαρμόζονται αυστηρά, όχι λόγω φόβου, αλλά λόγω υπευθυνότητας: «Κάποια μέτρα, δεν αφορούν μόνο την γενικότερη προστασία του κοινωνικού συνόλου, αλλά και την προστασία του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού. Σας το λέω έχοντας χάσει στενό συνεργάτη χειρουργό από τον κορωνοϊό MERS. Ο γιατρός που δεν παίρνει όλα τα μέτρα προφύλαξης του εαυτού του, γίνεται ακόμα πιο επικίνδυνος ξενιστής,  όταν καθημερινά έρχεται σε επαφή με δεκάδες ασθενείς, ενδεχομένως με αδύναμο ανοσοποιητικό.»

Ο κ. Γάκης, δεν παρέλειψε να σχολιάσει και την παρουσία της 38χρονης τη Δευτέρα στο Δημοτικό Συμβούλιο. «Αν ήμουν σ` εκείνο το Δημοτικό Συμβούλιο, θα είχα επιλέξει να αυτοπεριοριστώ για 14 μέρες, για το διάστημα δηλαδή, που θεωρείται το μέγιστο που απαιτείται για την επώαση του ιού. Δεν με πείθουν οι πληροφορίες πως ο ιός μεταδίδεται μόνο μετά την εκδήλωση συμπτωμάτων και όχι σε προγενέστερο στάδιο. Δεν εμπιστεύομαι ιδιαίτερα τις πληροφορίες από την Κίνα. Σίγουρα δεν πρέπει να επικρατεί πανικός. Όμως είναι η υπεύθυνη στάση εκείνων που έχουν θεσμικό ρόλο και λόγο, να είναι πιο σχολαστικοί απ` ότι οι υπόλοιποι πολίτες.»

Τέλος ο κ. Γάκης επισήμανε ότι δεν πρέπει επικρατεί πανικός και ότι οι χειρουργικές μάσκες δεν αποτελούν πανάκεια για την προστασία, αντιθέτως μπορεί να ευνοήσουν την ανάπτυξη μικροβιακών παραγόντων. Ενώ εξέφρασε την βεβαιοτητα ότι η Ελληνική Πολιτεία, φέρεται υπεύθυνα αποφεύγοντας τη χρήση φαρμάκων που κάποιοι επιτήδειοι από το εξωτερικό προσπαθούν να τα «πουλήσουν» ως ικανά να αντιμετωπίσουν τον Κορωνοΐό, αλλά μπορεί να είναι επιβαρυντικά για τον οργανισμό με άλλους τρόπους: «Λέμε συχνά οι γιατροί ότι το φάρμακο μπορεί να είναι και “φαρμάκι”. Στην Ελλάδα γίνεται σωστή αντιμετώπιση με υποστηρικτική αγωγή και αναμονή να κάνει ο ιός τον κύκλο του. Αυτά που ακούγονται για φάρμακα που χρησιμοποιούνται και στο AIDS δεν ισχύουν. Κάποιοι στο εξωτερικό επιχειρούν να διαθέσουν φάρμακα που απέτυχαν στην αντιμετώπιση του AIDS και τους έμειναν, ως κατάλληλα για Κορωνοϊό. Όμως αυτά δεν υπάρχουν εδώ.»