Οι επενδύσεις θα οδηγήσουν την Ελλάδα στο δρόμο της ανάκαμψης και στο πλαίσιο αυτό o Ομιλος Dimera Group συνεχίζει να επενδύει στη χώρο με επιπλέον 130 εκατ. ευρώ στον Οργανισμό Λιμένος Θεσσαλονίκης (Ο.Λ.Θ.), ένα εμβληματικό project για την χώρα και τα Βαλκάνια. Ο διαγωνισμός για την επέκταση του 6ου προβλήτα του ΟΛΘ βρίσκεται σε εξέλιξη και το συνολικό κόστος υπολογίζεται στα 130 εκατ. ευρώ χωρίς να υπολογίζεται ο ΦΠΑ του έργου.

Το έργο βρίσκεται στο πρώτο στάδιο ανάδειξης του αναδόχου. Οι εργοληπτικές εταιρίες θα πρέπει να έχουν καταθέσει τους φακέλους, ώστε µέσα στον Μάρτιο του 2020 ο ΟΛΘ να ανακοινώσει τις προεπιλογές, ολοκληρώνοντας το πρώτο στάδιο του διαγωνισµού. Στη συνέχεια, στο δεύτερο στάδιο, θα σταλούν από την ΟΛΘ προσκλήσεις στις εταιρείες που έχουν προεπιλεγεί για να υποβάλουν τον φάκελό τους. Τα κριτήρια για τους εργολάβους είναι πολύ αυστηρά καθώς θα πρέπει να έχουν ειδική εμπειρία κατασκευής λιμένων και τουλάχιστον δέκα χρόνια εμπειρίας.

Η ζώνη του ΟΛΘ είναι 1,5 εκατομμύρια τετραγωνικά και ο ΟΛΘ εκτείνεται σε μια έκταση 3,5 χιλιομέτρων. Πρόκειται για το μεγαλύτερο λιμένα διαμετακομιστικού εμπορίου στη χώρα μας, εξυπηρετώντας 15 εκατομμύρια κατοίκους. Είναι μια τεράστια επένδυση σε ένα γεωστρατηγικό σημείο της Ελλάδας που θα φέρει επενδύσεις, φόρους και έσοδα στο ελληνικό κράτος.

2.000 εργαζόμενοι
Ο ΟΛΘ δεν είναι η μόνη επένδυση του Dimera Group, του Oμίλου Ιβάν Σαββίδη. Οι εταιρείες του Ομίλου δραστηριοποιούνται σε πέντε τομείς και απασχολούν σήμερα περίπου 2.000 εργαζόμενους. Το Dimera Group δραστηριοποιείται στα Media (Open TV, Έθνος), στον κλάδο των τροφίμων και των ποτών (Food and Beverage) με την Σουρωτή να κυριαρχεί στο χώρο των ανθρακούχων.

Δυναμική είναι η παρουσία του Ομίλου και στον τουρισμό με το ξενοδοχείο Μακεδονία Παλλάς-ξενοδοχείο ορόσημο για τη Θεσσαλονίκη και όχι μόνο. Παράλληλα, με την ολοκλήρωση των γραφειοκρατικών θεμάτων στο Παλιούρι Χαλκιδικής, όπου σχεδιάζεται σύνθετο τουριστικό κατάλυμα (περιλαμβάνει την δημιουργία μαρίνας, health resort, εξοχικών κατοικιών και ξενοδοχείου) και την ολοκλήρωση της συμφωνίας για τη μεταβίβαση του Πόρτο Καρράς, ο Όμιλος θα καταστεί σε έναν από τους μεγαλύτερους παίκτες στον ελληνικό τουρισμό. Η Dimera Group δραστηριοποιείται και στον αθλητισμό με την ομάδα του ΠΑΟΚ να είναι πρωταθλητής και κυπελλούχος Ελλάδος.

Είναι εντυπωσιακό πως ο Όμιλος Σαββίδη έχει πληρώσει φόρους από το 2012, όταν και ξεκίνησε η δραστηριοποίησή του στην Ελλάδα, 620 εκατ. ευρώ σε φόρους ενώ έχει ετήσιο τζίρο 300 εκατ. ευρώ. Σύμφωνα, εξάλλου, με τον Forbes ο Ιβάν Σαββίδης είναι αυτή τη στιγμή ο 5ος πλουσιότερος επιχειρηματίας στη χώρα μας. Όλες οι παραπάνω επιχειρηματικές κινήσεις του Dimera Group αποτελούν σημαντικές και πολύ μεγάλες επενδύσεις που δημιουργούν μόνιμες και πλήρους απασχόλησης θέσεις εργασίας βοηθώντας στο μεγάλωμα της πίτας αλλά και στην ανάπτυξη της χώρας.