Σε πολύ καλό κλίμα πραγματοποιήθηκε στην Κωνσταντινούπολη η συνάντηση του Κωνσταντίνου Ζέρβα με τον ομόλογό του Εκρέμ Ιμάμογλου.
Οι δήμαρχοι Θεσσαλονίκης και Κωνσταντινούπολης συμφώνησαν για συνεργασία στα πεδία του τουρισμού, της χρήσης και αξιοποίησης νέων τεχνολογιών (smart cities) και περιβάλλοντος, καθώς, όπως επισημάνθηκε, οι αστικές προκλήσεις είναι παρεμφερείς για κάθε πόλη.

Μεταξύ άλλων, συζητήθηκε και η ανταλλαγή καλών πρακτικών σε θέματα αντισεισμικής προστασίας και προετοιμασίας των πόλεων σε περιπτώσεις φυσικών καταστροφών καθώς και ζητήματα πολιτικής προστασίας. Ο κ. Ζέρβας πρότεινε τη δημιουργία ομάδων εργασίας (working groups) μεταξύ αντιδημάρχων και αξιωματούχων των δύο πόλεων που θα αναλάβουν να προχωρήσουν στην υλοποίηση και εφαρμογή αυτών των προτάσεων με τον κ. Ιμάμογλου να διάκειται θετικά σε μία τέτοια εξέλιξη.

Από κοινού επιπλέον διαμορφώθηκε πρόταση δημιουργίας δικτύου ελληνικών και τουρκικών πόλεων, με έμφαση σε αυτές που έχουν λιμάνι. Το κλίμα ήταν εξαιρετικά θετικό καθ’ όλη τη διάρεια της συνάντησης με τον κ. Ζέρβα κλείνοντας, να προσκαλεί τον κ. Ιμάμογλου να επισκεφτεί σύντομα τη Θεσσαλονίκη ως δήμαρχος Κωνσταντινούπολης. voria.gr