Την τελευταία εβδομάδα ελέχθησαν από την Τροχαία Θεσσαλονίκης περισσότερα από 180 φορτηγά οχήματα και βεβαιώθηκαν 125 παραβάσεις . Εντοπίσθηκαν οχήματα στα οποία υπήρχαν παρεμβάσεις στις συσκευές των ταχογράφων.

Στοχευμένες αστυνομικές επιχειρησιακές δράσεις πραγματοποιήθηκαν από αστυνομικούς της Ομάδας Ελέγχου και Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων της Διεύθυνσης Τροχαίας Θεσσαλονίκης το διάστημα από 16 έως 22 Ιανουαρίου στην Π.Ε.Ο. Θεσσαλονίκης – Βεροίας και στην Π.Ε.Ο. Θεσσαλονίκης – Σερρών με σκοπό την ασφαλή κίνηση των οχημάτων και την τήρηση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.


Στο πλαίσιο των παραπάνω επιχειρήσεων, ελέγχθησαν συνολικά 182 φορτηγά και βεβαιώθηκαν 125 τροχονομικές παραβάσεις, ήτοι:

80 που αφορούσαν σε παραβίαση ωραρίου οδήγησης, εργασίας και ανάπαυσης οδηγών,

14 που αφορούσαν σε μη ορθή συμπλήρωση στοιχείων ταχογράφων,

10 για παραβίαση ορίου ταχύτητας και

21 λοιπές περιπτώσεις.

Επιπλέον, αφαιρέθηκαν 13 άδειες και πινακίδες κυκλοφορίας, 7 άδειες ικανότητας οδήγησης  ενώ ακινητοποιήθηκαν 4 φορτηγά οχήματα.


Ειδικότερα, έπειτα από ενδελεχείς ελέγχους στα οχήματα, εντοπίστηκαν σκόπιμες επεμβάσεις στις συσκευές ταχογράφων, οι οποίες παρείχαν τη δυνατότητα στον οδηγό να επεμβαίνει στην ορθή καταγραφή των δεδομένων από τον ταχογράφο του οχήματος αναφορικά με την δραστηριότητά του (όπως οι ώρες οδήγησης και ανάπαυσης, η ταχύτητα του οχήματος και τα διανυθέντα χιλιόμετρα).