Περισσότεροι από έξι στους δέκα πολίτες, δηλαδή το 62%, φαίνεται να ανησυχούν για την πορεία των ελληνοτουρκικών σχέσεων, σύμφωνα με σχετική δημοσκόπηση της Pulse που παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ

Την ίδια ώρα ωστόσο το 55% δίνει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση στον τρόπο που διαχειρίζεται την συνεχόμενη προκλητική συμπεριφορά από μέρους της Αγκυρας, ενώ το 36% που συμμετείχε στη δημοσκόπηση κρίνει ότι η κυβέρνηση της ΝΔ κινείται προς λανθασμένη κατεύθυνση στο ίδιο θέμα.

Σχετικά με στάση των ΗΠΑ στα ελληνοτουρκικά, το 55% των ερωτηθέντων δηλώνει πως αυτή είναι αρνητική, ενώ το 31% που εκτιμά το αντίθετο. Παράλληλα, παράπονα υπάρχουν για την γερμανική στάση σχετικά με τις ελληνοτουρκικές διαφορές. Το 76% των ερωτηθέντων της δημοσκόπησης κρίνει αρνητικά τη συμπεριφορά του Βερολίνου, ενώ το 10% θετικά.

Αρνητικά κρίνει η κοινή γνώμη την στάση της Γερμανίας απέναντι στα ελληνοτουρκικά -Δημοσκόπηση Pulse
Σημειώνεται ότι αρνητικά αξιολογείται και η στάση της ΕΕ στα ελληνοτουρκικά από το 64% έναντι 23% που την αξιολογεί θετικά.

Θετική γνώμη για Γαλλία


Πάντως, το παλαιό ρητό «Ελλάς-Γαλλία-συμμαχία» φαίνεται να επιβεβαιώνεται καθώς το 67% αξιολογεί ως θετική την στάση της χώρας στα ελληνοτουρκικά με μόλις τι 18% να την αξιολογεί αρνητικά.