Με μηνύματα ειρήνης και αγάπης εορτάστηκε σήμερα η Γιορτή των Θεοφανείων, στο δήμο Νεάπολης-Συκεών, όπου πραγματοποιήθηκαν δυο τελετές αγιασμού των υδάτων και κατάδυσης του Τιμίου Σταυρού, στο δημοτικό κολυμβητήριο της Δημοτικής Ενότητας Συκεών και στη δημοτική πισίνα της Δ.Ε. Νεάπολης.

Δεκάδες παιδιά, αγόρια και κορίτσια, ενήλικες, αθλητές, μέλη συλλόγων ή μεμονωμένοι κολυμβητές,  βούτηξαν στο νερό για να πιάσουν το Σταυρό. Τυχερή για το 2020 στη Δ.Ε. Συκεών είναι η 10χρονη μαθήτρια της Ε’ Τάξης ιδιωτικού δημοτικού σχολείου, η οποία έπιασε τον Σταυρό, και στη Δ.Ε. Νεάπολης ο 19χρονος Αστέριος Κατραντζής, φοιτητής στο δεύτερο έτος της Σχολής Αυτοματισμού στο ΤΕΙ Θεσσαλονίκης.
Στην τελετή στη Δ.Ε. Νεάπολης χοροστάτησε ο μητροπολίτης Νεαπόλεως-Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας, ο οποίος μαζί με τον δήμαρχο Νεάπολης-Συκεών Σίμο Δανιηλίδη ελευθέρωσαν λευκά περιστέρια, ως μήνυμα ελπίδας για όλον τον κόσμο, υπό τους ήχους της Φιλαρμονικής του Δημοτικού Ωδείου Νεάπολης-Συκεών. Στην τελετή μεταξύ άλλων παραβρέθηκε και η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κατερίνα Νοτοπούλου.«Ειρήνη για όλο τον κόσμο...»

«Αγάπη και μια ζεστή αγκαλιά για όλα τα παιδιά» ζήτησε η μικρή Βίβιαν Σαουλίδη, η οποία είναι αθλήτρια της συγχρονισμένης κολύμβησης του Ηρακλή και «βούτηξε» στα νερά του Δημοτικού Κολυμβητηρίου Συκεών για πρώτη φορά, μαζί με τα δυο αδέλφια της Μιχάλη και Δημήτρη.
«Ευχόμαστε ολόψυχα σε όλο τον ελληνικό λαό και τον απανταχού ελληνισμό χρόνια πολλά, καλά και ευλογημένα, με υγεία και ειρήνη για όλο τον κόσμο. Βλέπουμε τα τύμπανα του πολέμου στην περιοχή μας, γι’ αυτό και οφείλουμε να αγωνιστούμε για την ειρήνη, αλλά και για την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος αντικρίζοντας αυτή την τερατώδη καταστροφή στην Αυστραλία», ήταν το μήνυμα του δημάρχου Σίμου Δανιηλίδη, ο οποίος ευχαρίστησε το πλήθος των πιστών που παραβρέθηκε στις δυο εκδηλώσεις.
«Ευλογημένη χρονιά μέσα στη χάρη και την ευλογία του Αγίου Θεού» ευχήθηκε ο μητροπολίτης Νεαπόλεως-Σταυρουπόλεως Βαρνάβας καλώντας τους πιστούς «να μείνουν στην αγάπη του Χριστού, με ενότητα, δουλειά, αγάπη και εμπιστοσύνη». «Το Φως μπορεί να διώξει τα σκοτάδια μια και το σκοτάδι δεν είναι αυθύπαρκτο, δεν έχει ουσία, και φανερώνει το πρόσωπό του όταν λείψει το Φως» ανέφερε μεταξύ άλλων στο μήνυμά του.