Τη σημασία της επίλυσης των ελληνοτουρκικών διαφωνιών στην ανατολική Μεσόγειο υπογράμμισε ο Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής συνομιλίας που είχε με τον Τούρκο ομόλογό του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για το θέμα της Λιβύης.

Σύμφωνα με ανάρτηση στο Twitter του αναπληρωτή εκπροσώπου Τύπου του Λευκού Οίκου Τζαντ Ντίρι, «σήμερα, ο Ντόναλντ Τραμπ μίλησε με τον Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν της Τουρκίας. Οι δύο ηγέτες συζήτησαν την ανάγκη να εξαλειφθούν οι ξένες επεμβάσεις και να διατηρηθεί η κατάπαυση του πυρός στη Λιβύη. Συμφώνησαν, επίσης, ότι η βία στο Ιντλίμπ της Συρίας πρέπει να σταματήσει. Ο Πρόεδρος Τραμπ τόνισε, ακόμα, το πόσο σημαντικό είναι η Τουρκία και η Ελλάδα να λύσουν τις διαφωνίες τους στην ανατολική Μεσόγειο».

Αυτή η τελευταία αποστροφή της σοσιαλμιντιακής ανακοίνωσης έχει, πάντως, πολλές αναγνώσεις. Θα μπορούσε κάποιος να πει ότι ο αμερικανός πρόεδρος παρεμβαίνει υπέρ της χώρας μας, όμως αποφεύγει να μιλήσει για τις ενέργειες της Τουρκίας, πολύ περισσότερο να τις χαρακτηρίσει, ενώ από την πλευρά μας, δεν υπάρχει κάποια διαφορά στη νοτιοανατολική μεσόγειο για να επιλυθεί, παρά μόνον παράνομες τουρκικές ενέργειες…