Αυστηρή προειδοποίηση για πρόστιμα σε όσους δεν έχουν ανανεώσει ακόμα την κάρτα στάθμευσης κατοίκων για τη νέα χρονιά απευθύνει ο δήμος Θεσσαλονίκης. Η μικρή προσέλευση των δημοτών, σε ποσοστό που δεν ξεπερνά το 30%, έχει οδηγήσει το δήμο Θεσσαλονίκης στον ορισμό νέας προθεσμίας, που λήγει στις 15 Ιανουαρίου.

 Η ανανέωση και έκδοση της κάρτας στάθμευσης γίνεται πλέον εύκολα με το βελτιωμένο ηλεκτρονικό σύστημα, που είναι προσβάσιμο ακόμη και από πολίτες που δεν έχουν εξοικείωση με το Διαδίκτυο.

Αντίστροφα μετράει πλέον ο χρόνος για τους κατοίκους της Α' (κέντρο) και Γ' ('Ανω Πόλη) δημοτικής κοινότητας του δήμου Θεσσαλονίκης, που επιθυμούν είτε να εκδώσουν είτε να ανανεώσουν τις κάρτες στάθμευσης για το 2020.
    Η διαδικασία για την έκδοση και ανανέωση των καρτών ξεκίνησε στις 28 Νοεμβρίου του περασμένου έτους. Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης του δήμου Θεσσαλονίκης, Γιώργο Αβαρλή, από τη λήξη της προθεσμίας και μετά η δημοτική αστυνομία θα αρχίσει να "κόβει" πρόστιμα σε όσους δεν έχουν φροντίσει για την έγκαιρη ανανέωση της κάρτας στάθμευσης.

    Σημειώνεται πως από φέτος η έκδοση και ανανέωση καρτών στάθμευσης μονίμου κατοίκου μπορεί να γίνει και ηλεκτρονικά μέσω της διεύθυνσης www.thesi.gr, σε μια προσπάθεια της διοίκησης Ζέρβα να μειωθούν οι ουρές και η ταλαιπωρία του κόσμου.