Η απίστευτη ευστοχία του Άρη (έκανε τέσσερις ευκαιρίες κι έβαλε τέσσερα γκολ), η κακή αμυντική λειτουργία του ΠΑΟΚ στα δεξιά και η κακή παρουσία των χαφ των φιλοξενούμενων, αλλά και τα λάθη των “πορτιέρε” ήταν η αιτία που το αήττητο του ΠΑΟΚ σταμάτησε στο Κλεάνθης Βικελίδης…


Ο Άρης πήρε το ντέρμπι δίκαια, έχοντας ουσία στο παιχνίδι του, αλλά και ιδιαίτερη δυναμικότητα, αφού ο Παπαπέτρου κρατούσε τις κίτρινες καλά κλειδωμένες στο τσεπάκι του. Ειδικά στο α μέρος θα έπρεπε να έχουν δει τουλάχιστον μία κίτρινη κάρτα ο Μάτος για τους φιλοξενούμενους και οι Βέλεθ, Σάσα από τους γηπεδούχους. Όμως ο Έλληνας διαιτητής απέδειξε για ποιον λόγο πρέπει τα ντέρμπι να τα σφυρίζουν ξένοι διαιτητές… Έβγαλε ένα σκληρό ματς με… τρεις κίτρινες όλες κι όλες, μία για τους γηπεδούχους και δύο για τους φιλοξενούμενους.

Ο ΠΑΟΚ ήταν πιο καλά οργανωμένος στο α μέρος, προηγήθηκε, αλλά περιέργως πώς βρέθηκε πίσω με 2-1 στο ημίχρονο. Ο Άρης προηγήθηκε έχοντας δύο τελικές –και τις δύο στην εστία!

Κι ενώ όλοι περίμεναν την αντίδραση του ΠΑΟΚ στο β μέρος, οι φιλοξενούμενοι δέχτηκαν γκολ από τα… αποδυτήρια και το αήττητο πήγαινε, σιγά – σιγά περίπατο. Ειδικά όταν πολύ πριν τη λήξη ο Άρης προηγήθηκε και με 4-1!

Οι αλλαγές του Φερέιρα ήταν… για τα μάτια του κόσμου. Τα χαφ δεν “σηκώθηκαν”, η δεξιά πτέρυγα δεν κατέβηκε καν στο παιχνίδι, την ίδια ώρα που οι γηπεδούχοι έπαιζαν ψυχωμένα (και αρκετές φορές σκληρά) περιμένοντας πίσω τον ΠΑΟΚ, κλείνοντας όλους τους διαδρόμους και διαχειρίζονταν το ευρύ σκορ. Κι όταν ο ΠΑΟΚ μείωσε σε 4-2, δεν υπήρχε χρόνος…  Άνετα διαχειρίστηκε τα τελευταία λεπτά ο Άρης (με… αρκετές καθυστερήσεις) και ΄πήρε δίκαια νίκη.

Η ταυτότητα του αγώνα

Γήπεδο: Κλ. Βικελίδης

Γκολ: 17’ Λάρσον, 41’ Βέλεθ, 47’ Ρόουζ, 70’ Λούκας / 10’ Σφιντιέρσκι, 77’ Μάτος.

Δοκάρια: – / -


Διαιτητές: Αναστάσιος Παπαπέτρου, Τρύφων Πετρόπουλος, Ιορδάνης Απτόσογλου, 4ος Διαιτητής: Αλέξανδρος Τσαμούρης.

Κίτρινες: 51’ Ρόουζ / 69’ Ίνγκασον, 80’ Γιαννούλης

Κόκκινες: – / -