"Πάγωσαν" οι εργασίες για την εγκατάσταση παράπλευρων διοδίων στον κόμβο της Χαλάστρας, μετά τις σημερινές μαζικές κινητοποιήσεις των κατοίκων της περιοχής. 

Οι κάτοικοι εναντιώνονται στην ανέγερση νέων διοδίων, καθώς τονίζουν ότι, αν γίνει κάτι τέτοιο, τα χωριά τους θα περικυκλωθούν από πέντε σταθμούς. 
Ο δήμαρχος Δέλτα, Γιάννης Ιωαννίδης ανέφερε ότι κατατέθηκαν μηνύσεις και χαρακτήρισε "αυθαίρετο κλείσιμο της εισόδου του κόμβου αφού οι εργασίες, όπως τονίζει, άρχισαν εν μια νυκτί, δίχως να ενημερωθεί ο ίδιος. Χαρακτηριστικό της βιασύνης για την κατασκευή είναι ότι ακόμη και τα κομμάτια της ασφάλτου που αφαιρέθηκαν από το δρόμο για να κτιστούν τα κουβούκλια των διοδίων, πετάχτηκαν σε αποστραγγιστική τάφρο.
Στο πλευρό κατοίκων και δημάρχου τάχθηκε και η Περιφέρεια Κ. Μακεδονίας, με τον αντιπεριφερειάρχη Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, Κώστα Γιουτίκα να υπογραμμίζει ότι η μόνη αποδεκτή λύση είναι η μεταφορά των διοδίων των Μαλγάρων κατά 800 μέτρα πιο δυτικά, προκειμένου τα φορτηγά να μην αποφεύγουν τα διόδια.  
Αποφασισμένοι να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις έως ότου σταματήσει το έργο, είναι οι κάτοικοι της περιοχής, οι οποίοι δηλώνουν αγανακτισμένοι.
Μετά τις καταγγελίες των κατοίκων ότι οι εργασίες γίνονται σε χώρο που δεν ανήκει στο δημόσιο οι εκπρόσωποι της Εγνατίας Οδού Α.Ε. μετέβησαν στο αστυνομικό τμήμα προκειμένου να δοθούν εξηγήσεις, ενώ ο δήμαρχος σημείωσε ότι θα χρησιμοποιήσει κάθε ένδικο μέσο κι ότι θα ζητήσει σύσκεψη με βουλευτές της β Θεσσαλονίκης και με το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών για να λυθεί το θέμα.