Της Υρώς Ασπροπούλη

Οικογένεια… Την θεωρούμε όλοι ότι πιο ιερό έχουμε και παρόλα αυτά την έχουμε, εν μέρει, δεδομένη.


Όταν μας συμβαίνει κάτι καλό ή κακό, πάντα σκεφτόμαστε: «Έχω την οικογένεια μου..»

Αλλά μεγαλώνουμε. Και όσο μεγαλώνουμε τόσο απομακρυνόμαστε και τόσο πιο σπάνιες γίνονται οι αγκαλιές. Τόσο πιο σπάνιες γίνονται οι οικογενειακές μας συγκεντρώσεις, τα τραπέζια, ο καφές που πίνουμε τα απογεύματα. Και οι στιγμές περνάνε. Και η οικογένεια μας αναπολεί τις στιγμές που ήμασταν μικρά παιδιά και παρακαλούσαμε για μια αγκαλιά. Που χαμογελούσαμε με τόσο απλά πράγματα και που δεν είχαμε ιδέα τι είναι το κινητό. Που ενώ δεν καταλαβαίναμε τις συζητήσεις που έκαναν καθόμασταν και ακούγαμε με τόση προσοχή, λες και δεν θα ξανά ακούσουμε τέτοια λόγια.

Τι να πεις για την μαμά σου. Ένας άγγελος που πάντα θα είναι δίπλα σου και πάντα θα σε υπερασπίζεται, ακόμα και αν της κοστίσει τα πάντα. Για αυτήν δεν παίζει ρόλο, είσαι το σπλάχνο της. Το παιδί της.

Ο μπαμπάς; Ο μπαμπάς που σχεδόν πάντα σε ξελασπώνει. Όμως αν τύχει και είσαι κορίτσι τρέμει και δεν θέλει να ακούσει τις περιπέτειες σου. Ακόμα και να προσπαθήσει, θα σε διακόψει και θα σου πει: «Έλα φτάνει, πόσα να αντέξει και ο έρμος ο πατέρας σου!» Τι να πω για την γιαγιά και τον παππού… Αν δε είσαι και μοναχοπαίδι, είσαι το παιδάκι τους. Σε εσένα δεν βλέπουν ηλικία, βλέπουν πάντα το παιδάκι τους. Που το πήγαιναν ατελείωτες βόλτες, του έπαιρναν το αγαπημένο του παγωτό τα καλοκαίρια και περίμεναν πως και πώς να σε δουν μετά το σχόλασμα, θέλοντας να κλέψουν λίγες πολύτιμες ώρες από την καθημερινή σου ρουτίνα.

Να αγαπάτε την οικογένεια σας. Όσο χρονών και να έχετε φτάσει πάντα να τους λέτε πόσο τους αγαπάτε. Και πάντα να τους κάνετε μια ζεστή αγκαλιά. Να τους βλέπετε πιο συχνά και να αφήνετε στην άκρη το κινητό σας και την πολυάσχολη ζωή σας. Αξίζουν πολλά παραπάνω από όσα πιστεύετε και αξίζουν όλες τις ώρες του κόσμου.


*Η Υρώ Ασπροπούλη είναι σχεδιάστρια μόδας - στυλίστρια https://www.instagram.com/argywhite/