Θ.Καράογλου: Η περιφερειακή ενότητα Σερρών να πάρει τη θέση που της αξίζει


Κάνοντας πράξη το πολιτικό μήνυμα ότι "Μακεδονία δεν είναι μόνο η Θεσσαλονίκη", ο Υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας και Θράκης), κ. Θεόδωρος Καράογλου περιόδευσε χθες (Τρίτη 14/01) στις Σέρρες και είχε σειρά διαδοχικών συναντήσεων με αυτοδιοικητικούς φορείς, τον Μητροπολίτη Σερρών και Νιγρίτης κ.κ. Θεολόγο, ενώ επισκέφθηκε παραγωγικές μονάδες της περιοχής.

Πρώτος σταθμός υπήρξε το τελωνείο του Προμαχώνα. Εκεί ο Δήμαρχος Σιντικής, κ. Φώτης Δομουχτσίδης, μαζί με υπηρεσιακούς παράγοντες, τον ενημέρωσαν για τα ζητήματα που χρήζουν βελτίωσης στο μεθοριακό σταθμό. Προτεραιότητα δόθηκε στην ενίσχυση του προσωπικού στο τελωνείο και το Αστυνομικό Τμήμα Προμαχώνα, στη λειτουργία άλλων δυο γεφυροπλάστιγγων του τελωνείου προκειμένου να ενισχυθούν οι έλεγχοι, καθώς και στον ευπρεπισμό των κτηριακών εγκαταστάσεων αλλά και του περιβάλλοντα χώρου. Ακολούθως, ο κ. Καράογλου επισκέφθηκε το Δημαρχείο Σιντικής, στο Σιδηρόκαστρο, όπου ενημερώθηκε από τον κ. Δομουχτσίδη για θέματα του Δήμου.

Στη συνάντηση με τον Μητροπολίτη Σερρών και Νιγρίτης κ.κ. Θεολόγο, ο Υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας και Θράκης) διαβεβαίωσε τον Σεβασμιώτατο ότι στο πλαίσιο των δυνατοτήτων του και ενόψει του εορτασμού για τη συμπλήρωση 200 χρόνων από την Εθνική Παλιγγενεσία, θα στηρίξει κάθε πρωτοβουλία που θα αναδεικνύει την καθοριστική συμβολή της Μακεδονίας στην επανάσταση του 1821.

Κατά την επίσκεψη του στην Αντιπεριφέρεια Σερρών και τη συνάντηση που είχε με τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Παναγιώτη Σπυρόπουλο, ο κ. Καράογλου τόνισε ότι "η Περιφερειακή Ενότητα Σερρών πρέπει να πάρει τη θέση που της αξίζει", προσθέτοντας ότι το Υπουργείο Εσωτερικών (Τομέας Μακεδονίας και Θράκης) θα συνδράμει ώστε να επιτευχθούν τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα για το Νομό.

Αναφερόμενος στον τύμβο Καστά, ο Υφυπουργός επισήμανε πως "το σημαντικότερο είναι να αναδειχθεί το μνημείο, να ολοκληρωθούν οι εργασίες, να γίνει επισκέψιμο και να έχουν τη δυνατότητα εκατομμύρια πολιτών να το επισκεφθούν".


Επόμενος σταθμός της επίσκεψης του Υφυπουργού υπήρξε ο Δήμος Σερρών. Εκεί, ο Δήμαρχος κ. Αλέξανδρος Χρυσάφης, ευχαρίστησε τον κ. Καράογλου για "τη συνεχή και αποτελεσματική συνεργασία" που έχουν, αφού όπως ανέφερε χαρακτηριστικά "ο Υφυπουργός ακούει και αντιμετωπίζει τα προβλήματα της Αυτοδιοίκησης".

Ο κύκλος των αυτοδιοικητικών συναντήσεων του κ. Καράογλου στις Σέρρες ολοκληρώθηκε στο Δήμο Εμμανουήλ Παππά, όπου με τον Δήμαρχο κ. Δημήτρη Νότα  
Ξεχωριστό κεφάλαιο της χθεσινής παρουσίας του Υφυπουργού Εσωτερικών (Μακεδονίας και Θράκης) στην Περιφερειακή Ενότητα Σερρών αποτέλεσαν οι επισκέψεις του σε παραγωγικές μονάδες της περιοχής όπως η επιχείρηση "Δρομέας", η γαλακτοβιομηχανία "ΚΡΙ ΚΡΙ" και το Εργοστάσιο Ζάχαρης.

Τέλος, ο Υφυπουργός ξεναγήθηκε στις εγκαταστάσεις της Βιομηχανίας Ζάχαρης στο Λευκώνα, χώρο ο οποίος ήταν κλειστός για περίπου 10 χρόνια και ετοιμάζεται να επαναλειτουργήσει σε λίγους μήνες. Εκεί τον υποδέχθηκε ο CEO της "Royal Sugar" κ. Χρήστος Καραθανάσης. Στη δήλωσή του  ο κ. Καράογλου επισήμανε πως η κυβέρνηση στηρίζει κάθε επιχειρηματική πρωτοβουλία και ιδιαίτερα εκείνες που ενεργοποιούν εγκαταλελειμμένες μονάδες, δημιουργώντας νέες θέσεις εργασίας. Όπως είπε: "Εύχομαι μέσα από την καρδιά μου να πάνε όλα κατ' ευχήν και εμείς είμαστε εδώ, ως Κυβέρνηση, για να στηρίξουμε κάθε υγιή πρωτοβουλία ώστε να γίνουν νέες επενδύσεις, να δημιουργηθούν υγιείς θέσεις εργασίας και να υπάρξει ανάπτυξη. Για αυτό αγωνιζόμαστε και πασχίζουμε". 


Σχόλια