Ανοικτός ο δρόμος προς Τρία–Πέντε Πηγάδια

Με απόλυτη ετοιμότητα, ευρωπαϊκών προδιαγραφών, αντιμετώπισε ο Δήμος Νάουσας την πρώτη χιονόπτωση που σημειώθηκε από νωρίς το πρωί της Κυριακής (05/01/2020) στον ορεινό όγκο του Βερμίου και στο οδικό δίκτυο από και προς το Χονοδρομικό Κέντρο των 3 – 5 Πηγαδιών.

Τα συνεργεία του Δήμου βρίσκονται επί ποδός από νωρίς το πρωί και επισημαίνεται ότι ο δρόμος προς και από το Χιονοδρομικό Κέντρο των 3- 5 Πηγαδιών, καθώς και οι δρόμοι του οδικού δικτύου στους όμορους ορεινούς οικισμούς είναι ανοικτοί και καθαροί.

Ωστόσο καλούνται οι οδηγοί, δημότες και επισκέπτες, που κινούνται στο οδικό δίκτυο του Βερμίου να έχουν απαραίτητα μαζί τους αντιολισθητικές αλυσίδες, λόγω της κακοκαιρίας και των μετεωρολογικών προβλέψεων για επιδείνωση των καιρικών συνθηκών.

Οι αρμόδιες υπηρεσίες και τα συνεργεία του Δήμου Νάουσας βρίσκονται σε εγρήγορση και πλήρη ετοιμότητα, προκειμένου να αντιμετωπιστούν περαιτέρω χιονοπτώσεις και επιδείνωση των καιρικών συνθηκών.

Στην μείωση χρέωσης της υπερκατανάλωσης νερού προχωρά η Δ.Ε.Υ.Α.Ν.

Με πρωτοβουλία του Δημάρχου Νάουσας Νικόλα Καρανικόλα και του προέδρου της Δ.Ε.Υ.Α.Ν. Γιώργου Τασιώνα έγινε αύξηση των κυβικών μέτρων νερού, που περιλαμβάνονται στα πάγια τέλη ύδρευσης και αποχέτευσης. Η αύξηση αυτή επιφέρει άμεση μείωση στην χρέωση της υπερκατανάλωσης νερού κατά 63,33%.

Ειδικότερα:

Η αύξηση αυτή αφορά επιπλέον 20 κυβικά μέτρα (κ.μ.), πέραν των 50 κ.μ. που προϋπήρχαν. Έως τώρα ο καταναλωτής της πόλης της Νάουσας πλήρωνε σταθερό πάγιο για τα πρώτα 50 κ.μ. νερού και από τα 50 κ.μ. και άνω ξεκινούσε η υπερκατανάλωση, που έχει κλιμακωτή τιμολόγηση και η οποία δεν μπορεί να ξεπεράσει τα 15 €.

Με την παροχή επιπλέον 20 κ.μ. παραπάνω από την διοίκηση της Δ.Ε.Υ.Α.Ν., ο καταναλωτής με το ίδιο πάγιο αντί για 50 κ.μ. θα έχει 70 κ.μ. νερού, επομένως η υπερκατανάλωση θα αρχίζει από τα 70 κ.μ. και άνω. Πιο αναλυτικά, στα 20 κ.μ. νερού που δόθηκαν επιπλέον ο καταναλωτής γλυτώνει 9,50 €. Επομένως, η μείωση του τιμολογίου στην υπερκατανάλωση ανέρχεται σε ποσοστό 63,33%.

Σχόλια