Περισσότερες από τέσσερις ώρες κράτησε η συνάντηση των ιδιοκτητών των Big4 που πραγματοποιήθηκε σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας. Οι ιδιοκτήτες των ομάδων αποχώρησαν από το ξενοδοχείο χωρίς να κάνουν δηλώσεις. Σύμφωνα με όσα δήλωσε μετά το τέλος της συνάντησης ο εντεταλμένος εκπρόσωπος των FIFA και UEFA Χέρμπερτ Χούμπελ, οι ιδιοκτήτες συμφώνησαν για ακόμη περισσότερους ξένους διαιτητές στα πλέι οφ. Όπως σημείωσε θα γίνουν νωρίτερα οι εκλογές για την ΕΠΟ, πιθανότατα μέσα στον Ιούνιο του 2020.

Αυγενάκης: «Η συνάντηση δεν έλυσε τα προβλήματα, αλλά έβαλε μια σειρά»


Ο Υφυπουργός Αθλητισμού δήλωσε κατά την έξοδο του από την αίθουσα της συνάντησης: «Για 20 και πλέον χρόνια, συζητιόταν το θέμα της ανανέωσης των αθλητικών ομοσπονδιών. Κάτι που έγινε πράξη από τη σημερινή κυβέρνηση. Για πέντε και πλέον χρόνια γινόταν συζήτηση για μια συνύπαρξη σε ένα τραπέζι των παραγόντων των κορυφαίων ομάδων της χώρας. Αυτή έγινε με τη συνεργασία των κεντρικών στελεχών της ΦΙΦΑ και της ΟΥΕΦΑ. Τους ευχαριστώ γι' αυτό γιατί οι Έλληνες φίλαθλοι θέλουν ένα καλύτερο ποδόσφαιρο όποια ομάδα κι αν υποστηρίζουν. Προς αυτή την κατεύθυνση δουλεύουμε με συνέπεια και στόχο. Είμαι βέβαιος ότι η σημερινή συνάντηση δεν έλυσε όλα τα προβλήματα, όμως έβαλε μια σειρά. Είμαι βέβαιος ότι αύριο θα επικυρωθούν όσα ειπώθηκαν σήμερα και θα πάμε παραπέρα. Η δουλειά δεν σταματά και σήμερα έγινε μια καλή αρχή».

Χούμπελ: Ειπώθηκαν «προσβλητικά» πράγματα

Στη συνάντηση υπήρξε ένα τουλάχιστον εκρηκτικό κλίμα, καθώς όπως αποκάλυψε ο Χέρμπερτ Χούμπελ, σε αυτή ειπώθηκαν κάποια πράγματα «προσβλητικά». Ο εκπρόσωπος των FIFA/UEFA αναφέρθηκε σε όσα είπε ο Βαγγέλης Μαρινάκης κυρίως σε βάρος του προέδρου της ΕΠΟ, Βαγγέλη Γραμμένου. «Εγώ, όντας Αυστριακός, δεν είμαι συνηθισμένος στη δική σας νοοτροπία. Ειπώθηκαν πράγματα που ίσως είναι αντίθετα στη δική μου κουλτούρα και ήταν προσβλητικά. Εδώ είναι διαφορετικά. Ελπίζουμε να τα ξαναπούμε για το καλό του ελληνικού ποδοσφαίρου». www.sdna.gr/