Στη σύμβαση του ΟΑΣΘ με τα ΚΤΕΛ που "απελευθερώνει" 60 - 70 αστικά λεωφορεία και στη μίσθωση μεταχειρισμένων οχημάτων με στόχο να βελτιωθούν μέχρι το καλοκαίρι οι αστικές συγκοινωνίες στην πόλη, αναφέρθηκε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας, στη  συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου.

"Με την εκχώρηση γραμμών στα ΚΤΕΛ, η πόλη ανακτά στον αστικό ιστό 60 - 70 λεωφορεία, που καλύπτουν το 70% - 80% των αναγκών του συγκοινωνιακού έργου. Μέχρι το καλοκαίρι, με τη μίσθωση μεταχειρισμένων οχημάτων μέσω διαγωνιστικής διαδικασίας, αποκτούνται άλλα 100 και στο τέλος του εξαμήνου θα καλύπτεται περίπου το 90% των αναγκών του ΟΑΣΘ", τόνισε ο δήμαρχος.

Ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας κλείνοντας την τοποθέτησή του στην 1η τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβούλιου αναφέρθηκε στο μείζον για την πόλη ζήτημα του ΟΑΣΘ. Αφού τόνισε ότι τηρεί την υπόσχεση που είχε δώσει προεκλογικά πως θα μετέχει ο ίδιος στο Δ.Σ του Οργανισμού εκπροσωπώντας το Δήμο, παρουσίασε όλες τις εξελίξεις.

 « Με τη μίσθωση, σε δεύτερη φάση, μεταχειρισμένων οχημάτων μέσω διαγωνιστικής διαδικασίας, αποκτούνται άλλα 100 οχήματα και έτσι, στο τέλος του εξαμήνου θα καλύπτεται περίπου το 90% των αναγκών του ΟΑΣΘ». Παράλληλα επισήμανε πως σχεδιάζεται ένα νέο πλήρες σχέδιο για τις αστικές συγκοινωνίες της πόλης που θα απαντά με πληρότητα και τρόπο ολοκληρωμένο σε όλες τις ανάγκες που υπάρχουν.