Συνελήφθη 40χρονος στην Πέλλα για τηλεφωνικές απάτες. Μαζί με συνεργούς του τηλεφωνούσαν σε ανυποψίαστους πολίτες και προσποιούνταν είτε τον γιατρό είτε τον αστυνομικό. Τους έλεγαν ότι δήθεν το παιδί τους τραυματίστηκε σε τροχαίο ατύχημα και ζητούσαν χρήματα για να υποβληθεί άμεσα σε χειρουργική επέμβαση. Κατάφεραν και απέσπασαν 2.000 ευρώ από 91χρονη στη Δράμα και προσπάθησαν να εξαπατήσουν ακόμα τέσσερις ηλικιωμένους σε περιοχές της Πέλλας.

Συνελήφθη προχθές το βράδυ στα Γιαννιτσά, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Πέλλας, 40χρονος αλλοδαπός, για απάτη και απόπειρες απάτης.

Στο πλαίσιο διερεύνησης καταγγελιών για απόπειρες τηλεφωνικής απάτης και μετά από συντονισμένες ενέργειες των αστυνομικών, εντοπίστηκε ο 40χρονος, ο οποίος νωρίτερα την ίδια ημέρα προσπάθησε να εξαπατήσει 4 ηλικιωμένους σε περιοχές της Πέλλας.

Συγκεκριμένα, μαζί με συνεργούς του τηλεφώνησαν διαδοχικά σε 4 ηλικιωμένους στην Πέλλα και τους έλεγαν ψευδώς ότι το παιδί τους έχει τραυματιστεί σε τροχαίο ατύχημα. Μάλιστα για να γίνουν περισσότερο πιστευτοί, παρίσταναν είτε τον γιατρό είτε τον αστυνομικό και στη συνέχεια ζητούσαν χρήματα, τα οποία δήθεν απαιτούνταν για να υποβληθεί το παιδί τους σε χειρουργική επέμβαση.

Από την περαιτέρω έρευνα προέκυψε ότι το απόγευμα της προηγούμενης ημέρας (18 Ιανουαρίου 2020), με την ίδια μέθοδο εξαπάτησαν 91χρονη ημεδαπή στην Δράμα και κατάφεραν να της αποσπάσουν το χρηματικό ποσό των 2.000 ευρώ.

Στην κατοχή του 40χρονου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν το χρηματικό ποσό των 1.990 ευρώ, ένα μαχαίρι, 2 κινητά τηλέφωνα και χειρόγραφες σημειώσεις με τηλεφωνικούς αριθμούς και ονόματα.

Η έρευνα των αστυνομικών συνεχίζεται για να εξακριβωθεί η τυχόν συμμετοχή του και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις.

Ο συλληφθείς με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος του, οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα.