Ψυχρή εισβολή  με αισθητή πτώση της θερμοκρασίας και χιονοπτώσεις αλλά και δυσκολίες στην κίνηση των οχημάτων σε βασικούς οδικούς άξονες.

Στα λευκά ντύθηκαν πολλές περιοχές της Βόρειας Ελλάδας. Κατά τη διάρκεια της νύχτας τα πρώτα χιόνια έκαναν την εμφάνισή τους στα ορεινά και ημιορεινά του νομού Θεσσαλονίκης όπως στον Χορτιάτη, το Φίλυρο, την Εξοχή, το Ασβεστοχώρι και το Ωραιόκαστρο. Μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί σημαντικά προβλήματα στους δρόμους της Θεσσαλονίκης.

Ασθενή χιονόπτωση καταγράφουν οι μετεωρολογικοί σταθμοί και στον δρόμο Θεσσαλονίκης- Σερρών, ειδικά στο ύψος του Λαχανά, ενώ το «έστρωσε» στην ορεινή Χαλκιδική.

Σύμφωνα με τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Κεντρικής Μακεδονίας, αντιολισθητικές αλυσίδες χρειάζονται σήμερα το πρωί οι οδηγοί που κινούνται από το 70ο έως το 85ο χλμ της παλαιάς εθνικής οδού Θεσσαλονίκης- Ιερισσού, όπως και στον επαρχιακό δρόμο Νεοχωρίου-Βαρβάρας (από την Ολυμπιάδα έως τη Βαρβάρα).

Οι πρώτες νιφάδες έπεσαν χθες το βράδυ και στα ορεινά της Ξάνθης, της Ροδόπης, του Έβρου και της Φλώρινας, αλλά και στο οδικό δίκτυο της Δυτικής Μακεδονίας, στο ύψος του Πολύμυλου.

Φωτό:Εvros-news