Σε ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης θα τεθεί, σήμερα, στις 6 το απόγευμα, το μεγάλο πρόβλημα με τον Οργανισμό Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης.


Θα γίνει αναλυτική παρουσίαση της κατάστασης του Οργανισμού και θα κατατεθούν προτάσεις από τους εμπλεκόμενους φορείς. 

Εισηγητής του θέματος στην αυριανή συνεδρίαση είναι ο ίδιος ο δήμαρχος της πόλης, Κωνσταντίνος Ζέρβας, ο οποίος συμμετέχει άλλωστε στο Διοικητικό Συμβούλιο του ΟΑΣΘ, εκπροσωπώντας το μεγαλύτερο δήμο του νομού Θεσσαλονίκης. Ο κ. Ζέρβας έχει κάνει σαφές σε όλους τους τόνους πως το ζήτημα των αστικών συγκοινωνιών της Θεσσαλονίκης και η αντιμετώπιση των προβλημάτων που έχουν δημιουργηθεί τα τελευταία χρόνια εξαιτίας του ΟΑΣΘ παραμένει προτεραιότητά δική του αλλά και των συνεργατών του. 

Ο πρόεδρος του ΟΑΣΘ, Γιώργος Σκόδρας αναμένεται να αναφερθεί στο σχεδιασμό της διοίκησης του οργανισμού, προκειμένου να αυξηθούν τα αστικά που κυκλοφορούν στο πολεοδομικό συγκρότημα Θεσσαλονίκης, να μειωθούν οι χρόνοι διέλευσης των αστικών και να περιοριστούν οι εικόνες ταλαιπωρίας του επιβατικού κοινού εντός λεωφορείων. 

Πρόσκληση προκειμένου να συμμετάσχουν στην αυριανή ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου για το θέμα του ΟΑΣΘ έλαβαν όλοι οι βουλευτές των κομμάτων της Α’ και της Β’ Θεσσαλονίκης, ευρωβουλευτές που έχουν σχέση με την πόλη, εκπρόσωποι κοινωνικών φορέων της Θεσσαλονίκης και δήμαρχοι άλλων δήμων. 

Στη συνεδρίαση αναμένεται να τοποθετηθούν και στελέχη της νέας διοίκησης του ΟΣΕΘ. 

 Η συνεδρίαση θα μεταδοθεί απευθείας από την TV100.