Το θέμα των εκπαιδευτικών υποδομών στο σύνολο της Βόρειας Ελλάδας, των σχολείων ειδικής αγωγής, καθώς και ορισμένα λειτουργικά ζητήματα που έχουν ανακύψει σε σχολικές μονάδες μετά την έναρξη της σχολικής χρονιάς συζήτησαν, σήμερα, η
υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Σοφία Ζαχαράκη κι ο υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας και Θράκης) Θεόδωρος Καράογλου, σε συνάντηση εργασίας που είχαν, σήμερα, στο Διοικητήριο.

.
Οι δυο Υφυπουργοί επισήμαναν ότι θα βρίσκονται σε διαρκή επικοινωνία και συνεργασία, προκειμένου να δοθεί προτεραιότητα στην επίλυση των αναγκών που έχουν καταγραφεί σε ακριτικά σχολεία της Μακεδονίας και της Θράκης.

Μετά το τέλος της συνάντησης, η κ. Ζαχαράκη τόνισε:

"Με τον κ. Καράογλου στρέφουμε την προσοχή μας στις σχολικές μονάδες της Βόρειας Ελλάδας, αγκαλιάζοντας όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες. Στο σχολείο μπαίνουν οι βάσεις των αρχών και των αξιών που χαρακτηρίζουν κάθε ολοκληρωμένο πολίτη".

Ο κ. Καράογλου δήλωσε πως: "Η εκπαίδευση είναι ένα από τα σπουδαιότερα εφόδια του ανθρώπου, αφού λειτουργεί ως καταλυτικός παράγοντας στην εξέλιξη και πρόοδο της πατρίδας μας. Ως Κυβέρνηση επενδύουμε στην παιδεία και εργαζόμαστε συνολικά για την αναβάθμιση της, γιατί το αγαθό της γνώσης και της μόρφωσης αποτελεί ποιοτικό δείκτη της κοινωνίας μας".

Οι δυο υφυπουργοί συμφώνησαν ότι "η μόρφωση αποτελεί διαβατήριο ζωής και καθήκον της Πολιτείας είναι να διασφαλίζει την ομαλή λειτουργία των σχολικών μονάδων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης".