Καλαφάτης: Τώρα οι Έλληνες μετράμε τους φίλους μας


«Η απόπειρα δημιουργίας τετελεσμένων στις θαλάσσιες ζώνες της Κύπρου και της Ελλάδας –σε ζώνες δηλαδή που ανήκουν στην Ένωση- αφορά ολόκληρη την Ευρώπη. Παραβιάζει τα κυριαρχικά δικαιώματα κρατών μελών της Ένωσης και  υπονομεύει την κοινή ενεργειακή πολιτική. Δεν μπορεί, λοιπόν, να γίνει ανεκτή», τονίζει ο Γραμματέας της Κ.Ο. της Ν.Δ. και Βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης Σταύρος Καλαφάτης, σε συνέντευξή του στον «Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής» και στον Απόστολο Χονδρόπουλο.

 Ειδικότερα, αναφερόμενος στη δήλωση της νέας Προέδρου της Κομισιόν που προκάλεσε η πρόσφατη παρέμβασή του στις Βρυξέλλες για τα ελληνοτουρκικά,  στο πλαίσιο της 30ης Διάσκεψης των κεντροδεξιών κομμάτων της Ευρώπης που ανήκουν στο ΕΛΚ, ο κ. Καλαφάτης σημειώνει ότι «η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, αμέσως μετά την παρέμβασή μου στη διάσκεψη, ήταν ξεκάθαρη και προμήνυε αποτελεσματική συνέχεια. Χαρακτήρισε «απαράδεκτη τη δράση της Τουρκίας» και διαβεβαίωσε πως η Επιτροπή θα είναι «με σθένος στο πλευρό μας». Σχετικά με το μεταναστευτικό ο κ. Καλαφάτης επισημαίνει ότι «η Ελλάδα διεκδικεί το αυτονόητο για ένα πρόβλημα που δεν είναι δικό της, αλλά ευρωπαϊκό».

Αναφερόμενος στο κυβερνητικό έργο ο Γενικός Γραμματέας της Κ.Ο. της ΝΔ. υπογραμμίζει πως «η Ελλάδα σήμερα δεν έχει καιρό για χάσιμο και η Κυβέρνηση έχει υποχρέωση να συνεχίσει με τους ίδιους ρυθμούς και ο Κυριάκος Μητσοτάκης αποτελεί εγγύηση» ενώ σε σχέση τον Κρατικό Προϋπολογισμό του 2020 που συζητείται στη Βουλή τονίζει πως «εμπνέεται από τη βούλησή μας για ανάπτυξη παντού και ευημερία για όλους». Αναφέρει χαρακτηριστικά ότι «όχι μόνο δεν επιβάλλει πρόσθετα περιοριστικά μέτρα, αλλά μειώνει σημαντικά τα βάρη που επιβλήθηκαν τα προηγούμενα χρόνια σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις. Αντιμετωπίζει ταυτόχρονα το επενδυτικό κενό που καθήλωνε την Ελλάδα στο τέλμα και υπηρετεί τον κεντρικό στόχο μας για νέες επενδύσεις και νέες δουλειές».


Σχόλια