Κουράστηκε για να κερδίσει την Ξάνθη ο ΠΑΟΚ, αν και ήταν ο απόλυτος κυρίαρχος του παιχνιδιού, αφού δεν έλεγε να τον βοηθήσει και λίγο η τύχη...


Τέσσερις φορές (τις δυο ο Πέλκας) είδαν οι παίκτες του να σταματάει η μπάλα στα δοκάρια του Άμπαντ... Άλλες τρεις φορές είδαν την μπάλα στα δίχτυα, πανηγύρισαν, αλλά το VAR ακύρωσε -πολύ σωστά- τα γκολ. Δυο φορές ζήτησαν πέναλτι (μάλλον με... υπερβολική διάθεση και λόγω άγχους καθώς τα λεπτά περνούσαν χωρίς σκορ) Και, τέλος, από το 80' και μετά, πανηγύρισε τα γκολ της νίκης...

Για το ποιος ήταν το αφεντικό του ματς δεν υπάρχει αμφιβολία... Δεν ήταν μόνον τα δοκάρια και οι ευκαιρίες (26 τελικές για τον ΠΑΟΚ με 14 στην εστία, 4 για την Ξάνθη με μόλις 2 προς την εστία). Ήταν και η κατοχή, σε ποσοστό 70-30. Όσο για τους φιλοξενούμενους, ήρθαν στην Τούμπα για το "Χ" και φαινόταν να τα καταφέρνουν, αλλά... στο τέλος κουρεύουν το γιατρό.

Η διαιτησία ήταν άριστη... Το VAR μπορεί να εκνεύρισε την εξέδρα, αλλά απέδωσε απόλυτη δικαιοσύνη και, κυρίως, βούλωσε στόματα.

Η ταυτότητα του αγώνα

Γήπεδο: Τούμπας
Γκολ: 80' Μπίσεσβαρ, 88' Κρέσπο / -
Δοκάρια: 19' Πέλκας, 20' Βιερίνια, 25' Πέλκας, 77' Κρέσπο / - 

Διαιτητές: Βασίλειος Φωτιάς, βοηθοί Μιχαήλ Παπαδάκης, Νικόλαος Πάγκαλος, τέταρτος Γεώργιος Βρέσκας.
Κίτρινες: 67' Σφιντιέρσκι, 83' Μαουρίτσιο / 56' Καμαρά
Κόκκιινες - / - 

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ (Φερέιρα): Ζίβκοβιτς, Γιαννούλης, Κρέσπο, Ίνγκασον, Μάτος, Μαουρίσιο, Μίσιτς, Βιεϊρίνια (65’ Άκπομ), Λημνιός, Πέλκας (65’ Μπίσεσβαρ), Σφιντέρσκι.

Ξάνθη (Κόλτσης): Αμπάντ, Σόσα, Λισγάρας, Καρασαλίδης, Καμαρά, Λούκας (84’ Ακόστα), Ντουρίτσκοβιτς, Τέρκι (78’ Τεσέιρα), Στάρτζεον, Ρενέλα (84’ Αμορίμ), Κοβάσεβιτς.