Ανακοινώθηκε το κοινωνικό μέρισμαΟι δικαιούχοι, τα ποσά, αλλά και τα κριτήρια για το κοινωνικό μέρισμα που θα δοθεί πριν τα Χριστούγεννα ανακοινώθηκαν πριν από λίγο από τον υπουργό Οικονομικών, Χρήστο Σταικούρα στη Βουλή. 

Μακροχρόνια άνεργοι, πολύτεκνοι και οικογένειες με ΑΜΕΑ, συνολικά 250.000 νοικοκυριά, θα λάβουν ποσό 700 ευρώ. 

Μιλώντας από το βήμα της Βουλής, κατά τη συζήτηση για το φορολογικό νομοσχέδιο, ο κ. Σταϊκούρας ανέφερε πως με το υπεροπλεόνασμα που δημιουργήθηκε το 2ο εξάμηνο του 2019 θα χορηγηθεί έκτακτη ενίσχυση σε ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες. Συγκεκριμένα, θα δοθούν 700 ευρώ ανα νοικοκυριό σε 250.000 νοικοκυριά ή 953.000 δικαιούχους. Συγκεκριμένα, θα δοθούν 700 ευρώ ανα νοικοκυριό σε 250.000 νοικοκυριά ή 953.000 δικαιούχους.

Αναλυτικά το κοινωνικό μέρισμα θα διανεμηθεί σε δικαιούχους που ανήκουν σε τέσσερις κατηγορίες: σε πολύτεκνες οικογένειες με τέσσερα ή περισσότερα παιδιά, σε οικογένειες με τον ένα γονέα μακροχρόνια άνεργο και ένα εξαρτώμενο μέλος, σε οικογένειες και με τους δύο γόνεις γονείς βραχυχρόνια ανέργους και ένα εξαρτώμενο μέλος και σε οικογένειες με τουλάχιστον ένα εξαρτώμενο μέλος ΑΜΕΑ έως 24 ετών. 

Όπως τονίστηκε, τουλάχιστον ένας από τους δύο γονείς θα πρέπει να διαμένει μόνιμα και νόμιμα στην Ελλάδα τα τελευταία 10 χρόνια, ενώ και οι δύο γονείς πρέπει να είναι φορολογικοί κάτοικοι Ελλάδος και το άθροισμα των καταθέσεών τους να μην υπερβαίνει τα 20.000 ευρώ.

Σχόλια