Νοτοπούλου: Επιβεβαιώθηκαν οι χειρότεροί μας φόβοι
«Καταλάβαμε ότι είναι προμελετημένο το έγκλημα. Οι χειρότεροι μας φόβοι επιβεβαιώθηκαν» τόνισε μιλώντας στην εκπομπή «Απλά επικίνδυνοι» του Flash 994 η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στη Θεσσαλονίκη Κατερίνα Νοτοπούλου, αναφερόμενη
στην απόφαση του ΚΑΣ να εγκρίνει την πρόταση της Αττικό Μετρό για την απόσπαση των αρχαιοτήτων στον πολύπαθο σταθμό Βενιζέλου του μετρό Θεσσαλονίκης.


Όπως γνωστοποίησε, λίγες ώρες νωρίτερα είχε μία ουσιαστική συζήτηση σε μία επιτροπής της Βουλής η οποία όπως είπε «προκατάβαλλε την απόφαση του ΚΑΣ γιατί η πολιτιστική κληρονομία της Θεσσαλονίκης δεν κρύβεται στο σταθμό Βενιζέλου».

 Αναρωτήθηκε αν υπάρχει αρχαιολόγος που θα παρανομήσει, όπως παρανομεί η Υπουργός. «Ο νόμος το λέει ξεκάθαρα» είπε η κ. Νοτοπούλου και πρόσθεσε ότι «ο Σύλλογος Αρχαιολόγων αναφέρει πως υπάρχει κι άλλος τρόπος εκτός της απόσπασης των αρχαίων. Δεν μπορεί να μιλάνε για αριστεία τη στιγμή που γράφουν στα παλαιότερα των υποδημάτων τους καλύτερους επιστήμονες που έχει αυτή τη στιγμή η χώρα».

«Κολλημένος ο Κ. Ζέρβας»


Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ μάλιστα ευχαρίστησε επίσης τους κατοίκους της Θεσσαλονίκης που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της διαμαρτυρίας κατά της απόσπασης των αρχαίων την περασμένη Τρίτη, ενώ εξαπέλυσε αιχμές και κατά του δημάρχου Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνου Ζέρβα, τον οποίο χαρακτήρισε και ως «κολλημένο».

«Είναι εμμονή να υποστηρίζεις συνεχώς ότι είχες τη συγκεκριμένη πρόταση (σ.σ. της απόσπασης των αρχαιοτήτων) πριν δέκα χρόνια. Ο κ. Ζέρβας ήταν εκείνος που σε συνέντευξή του δήλωσε ότι προεκλογικά τον πλησίασαν στελέχη της αναδόχου εταιρείας και του είπαν ότι πρέπει να κινηθεί με διαφορετικό τρόπο αναφορικά με το μετρό. Έχει ωριμάσει το έργο, είναι στο 70% και δεν αναθεωρείς. Πόσο κολλημένος μπορεί να θεωρείται κάποιος;», διερωτήθηκε η κ. Νοτοπούλου και πρόσθεσε «αυτές οι εμμονές είναι ευθεία επίθεση στην πόλη».

Μάλιστα η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κατηγόρησε τη Νέα Δημοκρατία για τις μελλοντικές καθυστερήσεις του έργου, καθώς «έχουν παρθεί αποφάσεις χωρίς να έχουν εκπονηθεί μελέτες, ενώ δεν υπάρχουν και λεφτά. Και το 2025 που θα ζητήσει η ΕΕ τα λεφτά πίσω εκεί να δούμε ποιος θα κατηγορήσει ποιον», επισήμανε η κ. Νοτοπούλου.

Σχόλια