Σε κλίμα σύμπνοιας και ομόνοιας, σύμφωνα με τον υπουργό Εξωτερικών, συνεδρίασε σήμερα το Εθνικό Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής. 


Ο Νίκος Δένδιας ενημέρωσε τους εκπροσώπους των κομμάτων για όλες τις τελευταίες εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά, τη συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν, το χθεσινό Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της Ε.Ε. και τις κινήσεις της ελληνικής κυβέρνησης σε διπλωματικό επίπεδο. Με δηλώσεις του μετά το τέλος του Εθνικού Συμβουλίου, ο κ. Δένδιας έδωσε το στίγμα της συνεδρίασης, λέγοντας πως διαπιστώθηκε εθνική σύμπνοια και ενότητα και αυτό είναι το δυνατότερο όπλο στη φαρέτρα μας.

Ο τομεάρχης Εξωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υπουργός, Γιώργος Κατρούγκαλος ζήτησε από την κυβέρνηση να ξαναβρεί, όπως είπε, το νήμα της ενεργού διπλωματίας, αλλά ταυτοχρόνως να διατηρηθούν ανοικτοί οι δίαυλοι επικοινωνίας με την Τουρκία, όπως τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης. 

Το πάγιο αίτημα του Κινηματος Αλλαγής για σύγκληση Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών επανέλαβε ο εκπρόσωπος του ΚΙΝΑΛ στο ΕΣΕΠ, Ανδρέας Λοβέρδος, ο οποίος μίλησε για αρραγές μέτωπο των κομμάτων και για υπέρβαση των διασπάσεων του πολιτικού συστήματος. 

«Η ενημέρωση και η συζήτηση έγινε σε ένα εξαιρετικό κλίμα», σημείωσε από την πλευρά της η βουλευτής του ΜέΡΑ25 Σοφία Σακοράφα. Και τόνισε ότι στάση του ΜέΡΑ25 «παραμένει η εθνική συνεννόηση στη βάση του ρεαλισμού και της νηφάλιας προσέγγισης στα θέματα που αφορούν την Νοτιοανατολική Μεσόγειο και την περιοχή μας».