Συνεχίζεται ως αυτήν την ώρα (23.10) η ειδική συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης, για το θέμα του ΟΑΣΘ.


Νωρίτερα επικράτησε ένταση και διακοπή της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης, όταν βρισκόταν στο βήμα ο πρώην πρόεδρος του ΟΑΣΘ, Στέλιος Παππάς και μικρομέτοχοι του Οργανισμού, άρχισαν να φωνάζουν ενώ ένας από αυτούς του επιτέθηκε φραστικά.

Ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης, Δρόσος Τσαβλής λόγω της έντασης διέκοψε την συνεδρίαση. Ο κ Παππάς 

Τελικά και αφότου τα πνεύματα ηρέμησαν η συνεδρίαση ξανάρχισε. 

Νωρίτερα, την ώρα που βρισκόταν στο βήμα η επικεφαλής της παράταξης «Θεσσαλονίκη Μαζί», Κατερίνα Νοτοπούλου, ένας από τους μικρομέτοχους του ΟΑΣΘ, ο οποίος παρακολούθησε τη συνεδρίαση, πλησίασε κοντά της και της επιτέθηκε φραστικά.

Η κ. Νοτοπούλου διατήρησε την ψυχραιμία της, χωρίς να δώσει συνέχεια. Τα πνεύματα λίγο μετά ηρέμησαν και η συνεδρίαση βρίσκεται αυτή την ώρα σε εξέλιξη.

Ένταση και... έξω

Η ένταση άρχισε από... νωρίς, όταν ο επικεφαλής της παράταξης "Η Πόλη Ανάποδα", Αντώνης Γαζάκης, κατήγγειλε από το βήμα του Δημοτικού Συμβουλίου ελέγχους από αστυνομικούς σε πολίτες που ήθελαν να παρευρεθούν στη συνεδρίαση.

Σύμφωνα με όσα κατήγγειλαν οι πολίτες, τους ζητήθηκαν ταυτότητες ενώ τους έγινε και έλεγχος σε τσάντες που κρατούσαν.

Η ένταση μεταφέρθηκε έξω από την αίθουσα με δημοτικούς συμβούλους καθώς και την επικεφαλής της παράταξης "Θεσσαλονίκη Μαζί", Κατερίνα Νοτοπούλου να ζητούν από τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, Δρόσο Τσαβλή, να δώσει εντολή προκειμένου να αποχωρήσουν οι αστυνομικές δυνάμεις.

Τελικά οι αστυνομικές δυνάμεις αποχώρησαν με παρέμβαση του κ. Τσαβλή και του γενικού γραμματέα του δήμου, Μίμη Φωτόπουλου.

Ζέρβας: Ντροπή να μην έχει η πόλη ούτε ένα μέσν

Να βρεθεί άμεσα λύση για το ζήτημα του ΟΑΣΘ κάλεσε την κυβέρνηση και όλους τους αρμόδιους φορείς, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας, από το βήμα του δημοτικού συμβουλίου της πόλης.

Σε ειδική συνεδρίαση, η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη αυτή την ώρα, τόνισε πως ο ίδιος και η διοίκηση του είναι εδώ για βρεθεί λύση, να συνθέσει και όχι να πολιτικοποιήσει το πρόβλημα.

«Η πόλη δεν έχει δημόσιο μέσο μαζικής μεταφοράς. Δεν μπορούμε να το δεχτούμε. Είναι αδιανόητο η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Ελλάδας, να μην έχει ούτε ένα αξιόπιστο μέσο μαζικής μεταφοράς», ανέφερε ο κ. Ζέρβας.

Πρόεδρος ΟΑΣΘ: Θα βάλουμε Ϊντερνετ

Για την κατάσταση στον ΟΑΣΘ μίλησε ο πρόεδρος του Οργανισμού, Γιώργος Σκόρδας. Τόνισε πως γίνεται προσπάθεια για να εξομαλυνθεί η κατάσταση.

Παράλληλα, αναφέρθηκε σε στόχους βραχυπρόθεσμους και μακροπρόθεσμους της διοίκησης του Οργανισμού. Μεταξύ άλλων όπως ανέφερε είναι η δημιουργία έξυπνης κάρτας πολλαπλών διαδρομών, ίντερνετ στα λεωφορεία, κάρτα 72 ωρών, αλλά και εβδομαδιαία κάρτα.