Μια από τις χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις των δήμων σας προτείνουμε γι απόψε το βράδυ. Διαλέξτε... 



Αναλυτικά:

Θέατρο

 Η παράσταση «Σκηνές από έναν Γάμο» μετά την καλλιτεχνική και εμπορική επιτυχία της περσινής χρονιάς, συνεχίζει και φέτος από την Δευτέρα 11 Νοεμβρίου ως την Τρίτη 10 Δεκεμβρίου, στις 9 μ.μ.,  στο Θέατρο Σοφούλη στη Θεσσαλονίκη με τον Αντώνη Λουδάρο και την Παυλίνα Χαρελά να ενσαρκώνουν τους ήρωες του Ίνγκμαρ Μπέργκμαν. Εισιτήρια 15 ευρώ, 12 ευρώ μειωμένο (ανέργων, μαθητών, φοιτητών, άνω των 65, ΑμεΑ, πολυτέκνων, εκπαιδευτικών).

Η θεατρική ομάδα Actors Social Club παρουσιάζει το έργο «Τομές», σε κείμενο και σκηνοθεσία Άγγελου Παπαδάκη, το οποίο αποτελείται από τρία μονόπρακτα στο Δημοτικό Θέατρο Καλαμαριάς Μελίνα Μερκούρη την Δευτέρα 25 Νοεμβρίου, τη Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου και την Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου 2019 στις 9 μ.μ.. Τιμές Εισιτηρίων: 10 € (κανονικό) 7 € (μειωμένο, ανέργων, ΑΜΕΑ, μαθητικό/ φοιτητικό)

Ο Κωνσταντίνος Κιντής και η Έστερ Σερεμέτη- Αζαρία είναι οι Improv Coaster και σας υποδέχονται στη σκηνή του Vis Motrix Performance Studio σε μια παράσταση Spoiler Alert, χωρίς κείμενο, ρόλους, σκηνοθέτη, κοστούμια,σκηνικά από την Τρίτη 4 Δεκεμβρίου έως και Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου 2019, στις 9.15 μ.μ.. Τιμή εισιτηρίων : 10€ κανονικό | 6€ μειωμένο (φοιτητών, ανέργων, ΑΜΕΑ, ατέλειες).


Τι θα ήταν η συζυγική ζωή χωρίς τη γυναικεία γκρίνια θα μας δείξει ο Χρήστος και η Δέσποινα με την παράσταση «Γκρίνια μου» του Στέργιου Σεραγιώτη, στο Θέατρο Αμαλία στη Θεσσαλονίκη τη Δευτέρα 9 και Τρίτη 10 Δεκεμβρίου 2019, στις 9 μ.μ.. Τιμές Εισιτηρίων: 12 ευρώ γενική είσοδος, 10 ευρώ για φοιτητές, παιδιά, ανέργους, ΑμΕΑ.

Τελικά τα ταξίδια μας τελειώνουν στο “Πάρκινγκ” ή αποφασίζει η τύχη μας ως άλλο πεπρωμένο; Με αυτό τον μονόλογο  του Ορέστη Τζιόβα θα προβληματιστούμε και θα αναρωτηθούμε μαζί του, στο θέατρο Αθήναιον στη Θεσσαλονίκη από την Δευτέρα 9 έως και την Τρίτη 17 Δεκεμβρίου 2019, κάθε Δευτέρα και Τρίτη, στις 9 μ.μ.. Τιμές εισιτηρίων: 12€ (μειωμένο 10€).


Stand Up Comedy


Ο Λευτέρης Ελευθερίου και ο Αντώνης Κρόμπας είναι …. «Εκείνος κι Εκείνος» και έρχονται στο Ράδιο Σίτυ στη Θεσσαλονίκη την Δευτέρα 9 και την Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου 2019, στις 8.30 μ.μ., για ένα δίωρο stand up comedy γεμάτο έρωτα, ποιήματα, τράκες, δανεικά και κρίματα! Τιμή εισιτήριων : Γενική είσοδος 15 ευρώ, Φοιτητικό – Ανέργων 10 ευρώ / Τιμή προπώλησης : 12 ευρώ.


Μουσική


Ο μεγάλος συνθέτης Σταύρος Ξαρχάκος διευθύνοντας μια ορχήστρα 7 κορυφαίων σολίστ που τον πλαισιώνουν και φωνητικά, θα παρουσιάσει στη Θεσσαλονίκη στο Θέατρο Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών, την Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου 2019 στις 9 μ.μ., το αφιέρωμα «5 Λαϊκές Μορφές Με Τρόπον Εντόνως Ερωτικόν». Τιμές Εισιτηρίων: Διακεκριμένη Ζώνη 35€ – Α’ Ζώνη 30€ – Β’ Ζώνη 25€ – Γ’ Ζώνη 20€.

Η ορχήστρα δωματίου On a String θα ερμηνεύσει σε μια μοναδική συναυλία , στο Θέατρο Αυλαία στη Θεσσαλονίκη την Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου 2019, στις 8.30 μ.μ., μουσικές συνθέσεις που χρονολογούνται από το 1678 μέχρι και σήμερα, υπό την καλλιτεχνική επιμέλεια του Θοδωρή Παπαδημητρίου. Τιμές Εισιτηρίων:12€ κανονικό- 8€ εκπτωτικό (φοιτητικό, ανέργων, αμεα).

Το Make-A-Wish (Κάνε-Μια-Ευχή Ελλάδος) σας προσκαλεί σε ένα Χριστουγεννιάτικο Party ‘60s με στυλ, παγιέτες, χορό και λάμψη από τα ΄60s, με  guest τον Tonis Sfinos και οικοδέσποινα την Ντορέτα Παπαδημητρίου, στο Μύλο Θεσσαλονίκης την Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου 2019, στις 9 μ.μ.. Τιμή πρόσκλησης :25€ (συμπεριλαμβάνεται ένα ποτό). Με τα έσοδα της εκδήλωσης θα εκπληρωθούν ΜΑΖΙ ευχές παιδιών με σοβαρές ασθένειες.


Χορός


Με αφορμή το έτος Ερωτόκριτου, ένα πολυθέαμα με τίτλο «Ερωτόκριτος, γνωρίζοντας το έργο και το δημιουργό του» θα έχουμε την ευκαιρία να βιώσουμε στη σκηνή Σωκράτης Καραντινός του ΚΘΒΕ στη Μονή Λαζαριστών την Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου 2019, στις 8 μ.μ., με δεκάδες χορευτές, Animation, ζωντανή μουσική, αφήγηση και προβολές. Τιμή εισιτηρίου: 6 ευρώ (προπώληση), 7 ευρώ (ταμείο θεάτρου το βράδυ της εκδήλωσης).




Εικαστικά


Η Εταιρεία Μακεδονικών Σπουδών συμμετέχει στα 54 Δημήτρια, διοργανώνοντας έκθεση με θέμα «Η Θεσσαλονίκη στους ζωγράφους», στην πινακοθήκη της Εταιρείας έως και την Κυριακή 2 Φεβρουαρίου 2020. Ώρες λειτουργίας Δευτέρα – Παρασκευή 9 πμ. 0 2 μ.μ, Κυριακή 11 π.μ. – 3 μ.μ, Τετάρτη, Πέμπτη και Σάββατο 5.30 μ.μ. – 8.30 μ.μ. Η είσοδος είναι ελεύθερη. Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Το 5ο Φεστιβάλ Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης, με τίτλο «2084» Contrast / Αντίθεση αντλεί έμπνευση από το προφητικό βιβλίο του George Orwell «1984» και μας υποδέχεται, από το Σάββατο 18 Νοεμβρίου έως την Τετάρτη 15 Ιανουαρίου 2020, με ομαδικές εκθέσεις φωτογραφίας σε διάφορους επιλεγμένους χώρους εικαστικού ενδιαφέροντος. Στην IANOS Αίθουσα Τέχνης, ομαδική έκθεση φωτογραφίας, ως τις 30 Νοεμβρίου. Ωράριο λειτουργίας: Δευτ. – Παρ. 09:00-21:00, Σαβ. 09:00-20:00, Κυρ. κλειστά. Είσοδος Ελεύθερη.

Η Δημοτική πινακοθήκη Θεσσαλονίκης εγκαινιάζει την ατομική εικαστική εγκατάσταση του Γιώργου Ξένου με τίτλο «Οι Διερχόμενοι»  στο Γενί Τζαμί στη Θεσσαλονίκη, από την Τρίτη 26 Νοεμβρίου 2019 έως και  την Παρασκευή 24 Ιανουαρίου 2020.

Το Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης συμμετέχει στο μεγαλύτερο φωτογραφικό γεγονός της πόλης, το Φεστιβάλ Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης Contrast / Αντίθεση – 2084, φιλοξενώντας μία από τις φωτογραφικές εκθέσεις . Η διάρκειά της θα είναι έως και την Κυριακή 12 Ιανουαρίου 2019, με ελεύθερη είσοδο για όλους, στην Αίθουσα Περιοδικών Εκθέσεων Γ’. Ωράριο λειτουργίας: καθημερινά: 8:30-16:00 (25η, 26η Δεκεμβρίου και 1η Ιανουαρίου: κλειστά).
  

Κινηματογράφος


Η Ταινιοθήκη Θεσσαλονίκης ετοίμασε ένα αφιέρωμα στον Πορτογάλο σκηνοθέτη Μανοέλ ντε Ολιβέιρα (1908-2015) από την Κυριακή 8 Δεκεμβρίου έως την Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου 2019, στην αίθουσα Σταύρος Τορνές, στην Αποθήκη 1, στο Λιμάνι, σε συνεργασία με την Ταινιοθήκη της Αθήνας, την Πρεσβεία της Πορτογαλίας στην Αθήνα και το Ινστιτούτο Camões για την προώθηση της πορτογαλικής γλώσσας και του πορτογαλικού πολιτισμού. Γενική είσοδος: 4€ // CineΚάρταF: 3€ // CineΚάρταF Gold: Δωρεάν //. Σήμερα, Δευτέρα 09 Δεκεμβρίου 2019: Τα Πάθη του Χριστού- 21:00.

Ο Δήμος Πυλαίας – Χορτιάτη μέσω του δικτύου Δημοτικών Κινηματογραφικών Λεσχών σε Πανόραμα, Πυλαία και Ασβεστοχώρι, παρουσιάζει: Σήμερα, 9/12/2019 – Ο Καθηγητής και ο Τρελός (The Professor and The Madman)-Αμερικάνικο βιογραφικό δράμα, βασισμένο σε βιβλίο, με τους Σον Πεν, Μελ Γκίμπσον. Στην Αίθουσα Κέντρου Πολιτισμού Ασβεστοχωρίου, Ασβεστοχώρι. Είσοδος ελεύθερη.

Η Κινηματογραφική Λέσχη Πυλαίας παρουσιάζει, στο Αμφιθέατρο Μουσικού Σχολείου Πυλαίας, στις 8 μ.μ., στο πλαίσιο της κινηματογραφικής λέσχης, σήμερα 9/12/2019 –  Καλά Χριστούγεννα (Joyeux Noel) Γαλλική-Γερμανική-Αγγλική παραγωγή, ιστορική-αντιπολεμική, βασισμένη σε αληθινή ιστορία. Είσοδος ελεύθερη.


Εκδηλώσεις


Οι Μαγεμένες Γιορτές της Θεσσαλονίκης, του Δήμου Θεσσαλονίκης, συνεχίζονται. Σήμερα Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου 2019: Πλατεία Δικαστηρίων – Faros Music Band, Μουσικό Σχήμα από το Φάρο του Κόσμου.

Το πνεύμα των Χριστουγέννων και η μαγεία των εορτών πλησιάζει και, ο Δήμος Νεάπολης Συκεών διοργανώνει το «Τουρνουά Αγάπης» και συγκέντρωση τροφίμων για το κοινωνικό παντοπωλείο του από την Παρασκευή 29 Νοεμβρίου έως και τις 8 Δεκεμβρίου 2019 καθώς και πλήθος εκδηλώσεων και δράσεων, που θα σηματοδοτήσει το άναμμα των Χριστουγεννιάτικων Δέντρων και στις τέσσερις δημοτικές κοινότητες από την Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου 2019. Σήμερα, - Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου 2019, φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου Δένδρου στο πάρκο Λεωφ. Παπανικολάου και Κοιμήσεως Θεοτόκου, Πεύκα, 6 μ.μ..
  
Ο Δήμος Παύλου Μελά υποδέχεται τις γιορτινές μέρες των Χριστουγέννων και την ομορφότερη εποχή του χρόνου, γιορτάζοντας με όλους τους δημότες του «Κάτω από το Φως των Αστεριών» μέχρι και την Τρίτη 24 Δεκεμβρίου 2019, με Φιλαρμονικές Ορχήστρες, κινηματογραφικές προβολές, δράσεις στις βιβλιοθήκες και φυσικά την φωταγώγηση Χριστουγεννιάτικων Δέντρων στις γειτονιές του Δήμου. Σήμερα Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου 2019: Άναμμα Δέντρου, 18.00, Ευκαρπία-Πλατεία Δημοκρατίας.

Ο Αστερόκοσμος επιστρέφει και φέτος στις εγκαταστάσεις της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης από τις 7 Δεκεμβρίου 2019 για να χαρίσει μοναδικές χριστουγεννιάτικες στιγμές χαράς και διασκέδασης.

Οι Θεοί του Ολύμπου έφτασαν στη Θεσσαλονίκη και βρήκαν τη θέση τους στο Διεθνές Εκθεσιακό και Συνεδριακό Κέντρο, στο μεγαλύτερο και πιο εντυπωσιακό εγχείρημα που θα πραγματοποιηθεί, σε ένα χώρο 2100 τετραγωνικών μέτρων. Η ΔΕΘ HELEXPO και η Placebo Events, με την επιστημονική υποστήριξη του καταξιωμένου ιστορικού Θάνου Βερέμη έχουν ετοιμάσει ένα τρισδιάστατο ταξίδι με απίστευτο ενδιαφέρον για μικρούς και μεγάλους, για όσους αγαπούν αλλά και όσους θέλουν να γνωρίσουν την Ελληνική Μυθολογία. Δευτέρα έως Πέμπτη από 09.00-13.00, Παρασκευή 09.00-13.00 και 17.00-20.00, Σάββατο 11.00-20.00 και Κυριακή 11.00-19.00. Τελευταία είσοδος 50′ λεπτά πριν τη λήξη του ωραρίου.

Η λαμπερή εκδήλωση«Τα ΒορΟινά των Χριστουγέννων», της οποίας όλα τα έσοδα διατίθενται αποκλειστικά για φιλανθρωπικούς σκοπούς, θα πραγματοποιηθεί και φέτος στο ξενοδοχείο Electra Palace Thessaloniki, στις 6 μ.μ. τη Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου 2019. Είσοδος 10 €.