Διήμερη επίσκεψη στο Άγιο Όρος πραγματοποίησε, ο Υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας και Θράκης), κ. Θεόδωρος Καράογλου, ο οοποίος είναι και πρόεδρος στο Κέντρο Διαφύλαξης Αγειορείτικης Κληρονομιάς, για να
επιθεωρήσει εργασίες αναστήλωσης και συντήρησης που πραγματοποιούνται σε Μονές.

Συνοδευόμενος από το Διοικητικό Συμβούλιο του ΚΕΔΑΚ, ο κ. Καράογλου επισκέφθηκε κατά σειρά τις Μονές Ιβήρων, Μεγίστης Λαύρας, Ξενοφώντος, Δοχειαρίου και Βατοπαιδίου. Κατά την παρουσία του σε αυτές ενημερώθηκε για την πρόοδο των εργασιών που βρίσκονται σε εξέλιξη, σκοπός των οποίων είναι η διαφύλαξη του ιστορικού και θρησκευτικού πλούτου της Αθωνικής Πολιτείας.

Όπως τόνισε ο κ. Καράογλου: "Στο Υπουργείο Εσωτερικών (Μακεδονίας και Θράκης), μέσω του ΚΕΔΑΚ, παρέχουμε ένα υψηλού βαθμού ποιοτικό έργο προστασίας και ανάδειξης του Αγίου Όρους, πάντα με σεβασμό στην παράδοση, με συνεκτίμηση της αισθητικής και μνημειακής του αξίας, όπως επίσης και της λειτουργικής του αναγκαιότητας. Χάρη στις παρεμβάσεις μας το αποτέλεσμα του συγκερασμού είναι ορατό στον επισκέπτη του Αγίου Όρους καθώς παραμένει αναλλοίωτος ο ιστορικός χαρακτήρας των αθωνικών κτιρίων που μετρούν αιώνες ιστορίας, ενώ ενσωματώνονται υποδομές που είναι απαραίτητες σε πρακτικές πτυχές της καθημερινότητας των μοναχών και των προσκυνητών".