Κινέζους τουρίστες αναζητεί η ΠΚΜΠροσπάθειες, να βάλει στους προορισμούς των Κινέζων Tour Operators και τοποθεσίες της Κεντρικής Μακεδονίας κάνει, στην Διεθνή Έκθεση της Σαγκάης, η Περιφέρεια.

Σε B2B συναντήσεις που έγιναν μεταξύ Κινέζων επαγγελματιών του είδους και του τομεάρχης Τουρισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας Αλέξανδρου Θάνου υπογραμμίστηκε ότι οι περιοχές της Κεντρικής Μακεδονίας περιλαμβάνουν προορισμούς και για μεμονωμένους τουρίστες και για γκρουπ.
 «Πολύ σημαντική εξέλιξη αποτελεί η συμφωνία για την απευθείας αεροπορική σύνδεση της Αθήνας με τη Σαγκάη από την κινεζική αεροπορική εταιρεία Juneyao Air, που υπεγράφη αυτές τις ημέρες. Τα δρομολόγια θα ξεκινήσουν από τον Ιούλιο του 2020 και προσβλέπουμε η Κεντρική Μακεδονία να αποτελέσει το νέο αγαπημένο ελληνικό προορισμό των Κινέζων, μετά από την Αθήνα, τη Μύκονο και τη Σαντορίνη. Στις προκαθορισμένες Β2Β συναντήσεις με φορείς τουρισμού και tour operators της Κίνας που είχαμε στην έκθεση, συζητήσαμε την προοπτική να συμπεριλάβουν στα δεκαήμερα πακέτα τους στην Ελλάδα και την Κεντρική Μακεδονία, καθώς, όπως συμφώνησαν, ο προορισμός συμπεριλαμβάνει όλα εκείνα τα στοιχεία που αναζητούν κυρίως οι μεμονωμένοι (FIT’s) και οι High End Travelers», δήλωσε ο κ. Θάνος,

"Φραγκάτοι" οι Κινέζοι τουρίστες


Αξίζει να σημειωθεί ότι οι Κινέζοι τουρίστες που ταξιδεύουν έχουν υψηλό σχετικά εισόδημα και αποτελούν την πρώτη πηγή εξερχόμενου τουρισμού παγκοσμίως.
Το 2018 ταξίδεψαν 150 εκατομμύρια τουρίστες στο εξωτερικό με 15% αύξηση από την προηγούμενη χρονιά. Ουσιαστικά ένας στους δέκα τουρίστες παγκοσμίως είναι Κινέζος. Επίσης, είναι οι τουρίστες που δαπάνησαν πέρυσι τα περισσότερα συνολικά χρήματα για διακοπές, με 278 δις δολάρια ταξιδιωτικές δαπάνες.
Η χώρα μας κατατάσσεται 8ος δημοφιλέστερος ευρωπαϊκός προορισμός για τους Κινέζους, καθώς πέρυσι μόλις οι 125.000 επισκέφθηκαν την Ελλάδα. Οι τάσεις πάντως είναι αυξητικές, αφού από το 2012 οι αφίξεις έχουν ξεπεράσει το 400%.
Το κόστος ενός τουριστικού πακέτου για τους Κινέζους που επισκέπτονται τη χώρα μας είναι 1.600-2.500€, ενώ ο χρόνος διαμονής κυμαίνεται από επτά έως δέκα ημέρες. 

Σχόλια