Για "δυσανάλογο φόρτο εργασίας" με το οποίο έχει επιφορτιστεί η Διεύθυνση Αστυνομικών Επιχειρήσεων Θεσσαλονίκης με αφορμή τις εξελίξεις γύρω από το προσφυγικό-μεταναστευτικό ζήτημα, κάνει λόγο η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων της πόλης.


Σε ανακοίνωσή της η ΕΑΥΘ καταγγέλλει υποστηρίζει πως "οι διμοιρίες μετακινούνται διαρκώς σε όμορες Αστυνομικές Διευθύνσεις για μέτρα τάξης σε κάθε είδους εκδηλώσεις, ενώ κάθε 28 ημέρες αποσπώνται σε νησιά για τη διαχείριση του μεταναστευτικού, με διάρκεια απόσπασης 15 ημέρες".

"Οι μετακινήσεις αυτές, έχουν καταστήσει τους Αστυνομικούς, μετανάστες στην ίδια τους την χώρα", σχολιάζει με καυστικό τρόπο η Ένωση σχετικά με την κατάσταση αυτή.

Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης ζητά "άμεση και ουσιαστική ενίσχυση της ΔΑΕΘ με προσωπικό και την μείωση των δυνάμεων που απασχολούνται στα νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου".

Μάλιστα για το λόγο αυτό καλεί σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από την έδρα της Διεύθυνσης σήμερα Τρίτη 19 Νοεμβρίου στις 9:30 το πρωί, στην οδό Κατσιμίδη 9.