Την ετοιμότητα του δημοτικού στόλου για την επερχόμενη χειμερινή περίοδο επιθεώρησε σήμερα, Παρασκευή 15 Νοεμβρίου 2019, ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας, κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στις εγκαταστάσεις του Τμήματος Διαχείρισης και Κίνησης Οχημάτων.

Ο Κ. Ζέρβας δεσμεύτηκε ότι «οι δημότες της Θεσσαλονίκης δεν θα μείνουν ποτέ απροστάτευτοι. Η διοίκησή μας, θα είναι προετοιμασμένη σε κάθε παγετό, σε κάθε χιονιά, σε περίπτωση σεισμού, πυρκαγιάς, ώστε οι δημότες μας να την νιώθουν δίπλα τους», τόνισε.
Ο Δήμαρχος προχώρησε σε έλεγχο του εξοπλισμού και παρακολούθησε την άσκηση αντιμετώπισης χιονόπτωσης-παγετού από την οποία έμεινε ικανοποιημένος αφού διαπίστωσε ότι ο στόλος του Δήμου βρίσκεται σε πολύ καλό επίπεδο.
Ο εντεταλμένος σύμβουλος σε θέματα Πολιτικής Προστασίας Βασίλης Μωϋσίδης τόνισε ότι «εδώ και αρκετές μέρες ήδη αποθηκεύουμε αλάτι σε σακούλες για να το διανείμουμε και να το διαθέσουμε όπου και όταν χρειαστεί εκεί που πρέπει, σε ΚΑΠΗ, εκκλησίες, δημοτικά σχολεία, σε χώρους όπου συναθροίζονται πολίτες, ακόμη και σε δρόμους, σε αρκετά σημεία, ιδιαίτερα στην Άνω Πόλη. Έχουμε 500 τόνους αλατιού και έχουμε ήδη ενεργήσει για να προμηθευτούμε άλλους 450 προκειμένου η πόλη να αντεπεξέλθει επαρκώς, όπως πρέπει, όταν πρέπει».
Από την πλευρά του ο εντεταλμένος σύμβουλος σε θέματα  καθαριότητας και ανακύκλωσης Νίκος Ζεϊμπέκης, υπογράμμισε πως «είναι υποχρέωσή μας και για τις καιρικές συνθήκες και για τις ανάγκες της πόλης και για τις γιορτές, να είναι  ο Δήμος έτοιμος. Αυτό θέλει καλή συνεργασία με την Πολιτική Προστασία, την οποία και έχουμε. Ό,τι βλέπετε, να ξέρετε ότι είναι αποτέλεσμα συνολικής προσπάθειας και καλής συνεννόησης όλων των εργαζομένων στις δύο υπηρεσίες. Υπάρχει σχέδιο έκτακτης ανάγκης διαφορετικό για κάθε περίπτωση και παλεύουμε με όλα τα μέσα που έχουμε.».
Το στόλο του Δήμου για την αντιμετώπιση χιονόπτωσης-παγετού απαρτίζουν:
6 αλατοδιανομείς επί φορτηγών αυτοκινήτων με δύο λεπίδες αποχιονισμού
8 αλατοδιανομείς 4Χ4 pick-up
15 υδροφόρα οχήματα και
2 μηχανήματα έργου(φορτωτές)