Εκδήλωση στο ΑΠΘ για τη βοήθεια σε φοιτητές και φοιτήτριες ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων


«Εμπόδια στη φοίτηση και υποστηρικτικοί μηχανισμοί: Οι φοιτητές και φοιτήτριες Ευαίσθητων Κοινωνικών Ομάδων αξιολογούν τη φοίτησή τους στο ΑΠΘ» είναι το θέμα της εκδήλωσης που διοργανώνει το Παρατηρητήριο Φοιτητών/τριών Ευαίσθητων Κοινωνικών Ομάδων του ΑΠΘ,

Η εκδήλωση πραγματοποιείται σήμερα από τις  12.30 μμ– 15.00 μμ στο ΚΕΔΕΑ του ΑΠΘ (αμφιθέατρο Ι).
Την εκδήλωση θα χαιρετίσουν ο πρύτανης του ΑΠΘ, Καθηγητής Νικόλαος Γ. Παπαϊωάννου, και ο αντιπρύτανης Ακαδημαϊκών Υποθέσεων και Φοιτητικής Μέριμνας του ΑΠΘ, καθηγητής Δημήτριος Κωβαίος. Η πρόεδρος του Παρατηρητηρίου Φοιτητών/τριών Ευαίσθητων Κοινωνικών Ομάδων του ΑΠΘ, καθηγήτρια του Τμήματος Δασολογίας και Φυσικού Περιβάλλοντος, Θέκλα Τσιτσώνη, θα κάνει ενημέρωση-απολογισμό των συνολικών δράσεων του Παρατηρητηρίου.
Στην εκδήλωση θα μιλήσουν:
- Ο αναπληρωτής Καθηγητής του Τμήματος Πολιτικών Επιστημών του ΑΠΘ και μέλος του Παρατηρητηρίου, Γιάννης Ανδρεάδης, ο οποίος θα παρουσιάσει τα αποτελέσματα της διαδικτυακής έρευνας που ολοκληρώθηκε στο ΑΠΘ την άνοιξη του 2019, τα οποία στηρίχτηκαν στις απαντήσεις σε ερωτηματολόγιο, περίπου 3.000 φοιτητών/τριών, σχετικά με τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν σε σχέση με τις σπουδές τους.
- Η ψυχολόγος του Κέντρου Συμβουλευτικής και Ψυχολογικής Υποστήριξης (ΚΕΣΥΨΥ) του ΑΠΘ και μέλος του Παρατηρητηρίου Άλτα Πανέρα, η οποία θα παρουσιάσει τα προβλήματα που έχουν αναφέρει οι φοιτητές και τους τρόπους που μπορούν να υποστηριχθούν από τις υπάρχουσες δομές.
Η εκδήλωση είναι ανοιχτή για τους φοιτητές, τα μέλη ΔΕΠ και το κοινό.
Ποιο είναι το Παρατηρητήριο Φοιτητών/τριών Ευαίσθητων Κοινωνικών Ομάδων του ΑΠΘ
Το Παρατηρητήριο Φοιτητών/τριών Ευαίσθητων Κοινωνικών Ομάδων είναι μια από τις Επιτροπές του ΑΠΘ που στοχεύει στην καταγραφή δυσκολιών στη φοίτηση φοιτητών/τριών με ειδικές ανάγκες, αλλοδαπών, καθώς κι άλλων ευπαθών ομάδων.
Περισσότερες πληροφορίες για τη λειτουργία και τη δράση του στον σύνδεσμο: http://acobservatory.web.auth.gr/

Σχόλια