ΒΕΘ: Ζητάει μέτρα για το παρεμπόριοΕπιστολή με την οποία κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για την εξάπλωση του παραεμπορίου και το αίσθημα ανασφάλειας, που όπως υποστηρίζει, επιτείνεται στην "καρδιά" της Θεσσαλονίκης, απέστειλε στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη,
Μιχάλη Χρυσοχοϊδη, το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο (ΒΕΘ). Ζητά «την άμεση και ισχυρότερη επέμβαση της Αστυνομίας, αλλά και της Δημοτικής Αστυνομίας».
Η επιστολή, εστάλη επίσης στον υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων 'Αδωνι Γεωργιάδη, στον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολο Τζιτζικώστα, στον δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνο Ζέρβα και στον Aστυνομικό Διευθυντή Θεσσαλονίκης, Λάζαρο Μαυρόπουλο.
«Το φαινόμενο του λαθρεμπορίου και παραεμπορίου έχει λάβει τη μορφή Λερναίας Ύδρας, στην καρδιά της Θεσσαλονίκης», υπογραμμίζει χαρακτηριστικά στην επιστολή του το ΒΕΘ.  επισημαίνει επίσης στην επιστολή του, ότι «οι επιχειρηματίες κάνουν λόγο για την ανασφάλεια που νιώθουν, καθώς δεν είναι λίγες οι φορές που γίνονται μάρτυρες διαπληκτισμών, οι οποίοι, συχνά, καταλήγουν σε αιματηρά επεισόδια, με πιο πρόσφατο αυτό το μεσημέρι της Τρίτης, 12 Νοεμβρίου».

Σχόλια