Την πλήρη ανάπλαση της πλατείας Αριστοτέλους, από την παραλιακή λεωφόρο Νίκης ως την οδό Εγνατία, φιλοδοξεί να πετύχει ο δήμος Θεσσαλονίκης, μέσα στο 2020.

Όπως αποκάλυψε ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων, Εφραίμ Κυριζίδης, στον Δημήτρη Ασπροπούλη, στην «Ώρα Ενημέρωσης» του FM100, ο δήμος σκοπεύει να προχωρήσει τόσο μεγάλα έργα στην πόλη, όσο και ουσιαστικές μικρές παραμβάσεις. “Δεν νοείται να μην έχει ο δήμος έτοιμες μελέτες για την ανάπλαση της Αριστοτέλους”, είπε χαρακτηριστικά.
Πρόσθεσε ότι ο δήμος σκοπεύει να εντάξει, στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων ένα μεγάλο έργο για το 2020, όπως είναι η ανάπλαση των Στάβλων Παπάφη. Στην περιοχή θα κατασκευαστούν δημοτικό ιατρείο, βρεφονηπιακός και παιδικός σταθμός, νέα ΚΑΠΗ αλλά και ένα υπόγειο πάρκινγκ μεγάλης χωρητικότητας, που θα δώσει ανάσα στη γύρω περιοχή. Το όλο έργο θα κοστίσει περί τα 13 εκατομμύρια ευρώ.
Ειδικά για τα λεγόμενα “πάρκα τσέπης”, που σχεδιάζονται για τις γειτονιές, η ένταξή τους θα γίνει, σύμφωνα με τον κ. Κυριζίδη, στο τεχνικό πρόγραμμα του δήμου Θεσσαλονίκης που θα ανακοινωθεί, σύντομα, στο Δημοτικό Συμβούλιο.