Επίθεση με μολότοφ κατά ΜΑΤΕπίθεση με βόμβες μολότοφ δέχτηκε τα ξημερώματα διμοιρία που φρουρούσε το Τουρκικό Προξενείο στη Θεσσαλονίκη.


Ομάδα 15 κουκουλοφόρων βγήκε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο, όπου δινόνταν συναυλία για να συγκεντρωθούν χρήματα για την υπεράσπιση των μελών τρομοκμρατικών οργανώσεων που λήστεψαν το ΑΧΕΠΑ και κινήθηκε προς την διμοιρία μέσω της οδού Αγ. Δημητρίου. Πέταξαν περίπου 15 βόμβες μολότοφ και επέστρεψαν στην Πλατεία Χημείου. Οι αστυνομικοί των ΜΑΤ έκαναν χρήση δακρυγόνων και χειροβομβίδων κρότου – λάμψης.

Μια δεύτερη ομάδα περίπου δέκα κουκουλοφόρων βγήκε από την είσοδο της παλιάς φιλοσοφικής σχολής στην οδό Εθνικής Αμύνης και επιτέθηκε με δέκα βόμβες μολότοφ και πέτρες κατά δεύτερης διμοιρίας που κινούνταν πεζή προς την οδό Αγ. Δημητρίου για να ενισχύσει τις δυνάμεις του Προξενείου.

Η κυκλοφορία στις οδούς Αγίου Δημητρίου και Εθνικής Αμύνης διεκόπη για αρκετή ώρα. Από τις ρίψεις μολότοφ δεν προκλήθηκαν υλικές ζημιές.

Μετά τις επιθέσεις αστυνομικοί των ομάδων ΔΙ.ΑΣ. και Ο.Π.Κ.Ε. προσήγαγαν 14 άτομα. Επίσης, αστυνομικοί της κρατικής ασφάλειας περισυνέλεξαν σακίδιο πλάτης που εγκατέλειψε κουκουλοφόρος την ώρα της επίθεσης. Μέσα σε αυτό υπήρχε μια αχρησιμοποίητη μολότοφ.

Σχόλια