Όσο πλησιάζουν οι εκλογές στην Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ), τόσο αυξάνονται και οι επαφές, αφού το κοινό "γαλάζιο" ψηφοδέλτιο κρύβει κινδύνους για όσους, ως πρόσφατα, εμφανίζονταν σίγουροι για την εκλογή τους.


Για όσους γνωρίζουν από τέτοιου είδους διαδικασίες, είναι γνωστό ότι σε ένα κοινό ψηφοδέλτιο "πέφτουν γραμμές", οι οποίες μπορεί να αφήσουν απέξω ακόμη και πρόσωπα τα οποία θεωρούνται... "σιγουράκια". Η προσέγγιση εκλεκτόρων με το επιχείρημα "αυτός θα βγει, δώσε μια ψήφο σε εκείνον", είναι γνωστή και, συνήθως, αποφέρει καρπούς, υπέρ του... "εκείνου" κι όχι του "αυτού".

Αυτό φαίνεται ότι μέτρησε κι ο Λάζαρος Κυρίζογλου, ένας από αυτούς που συμπεριλαμβάνονται στο "γαλάζιο" ψηφοδέλτιο κι άρχισε τις επαφές. Έτσι, σήμερα, ο βουλευτής Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας, Κώστας Γκιουλέκας, εξέδωσε ανακοίνωση... συμπαράστασης. Σε αυτήν υπογραμμίζει τη... χαρά του, που «μετά από πέντε χρόνια στο τιμόνι της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας, ένας καταξιωμένος άνθρωπος της Αυτοδιοίκησης, με τον οποίο μας συνδέουν κοινοί αγώνες και ιδανικά, ο Δήμαρχος Αμπελοκήπων–Μενεμένης Λάζαρος Κυρίζογλου έβαλε πλώρη για την Προεδρεία της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος». Εκφράζει την πεποίθησή του ότι ο Κυρίζογλου, λόγω.. πείρας, ικανότητας και αξιοπρέπειας, «θα συμβάλλει τα μέγιστα, ως ο επόμενος Πρόεδρος της ΚΕΔΕ, προκειμένου Δήμοι και Περιφέρειες να συνεργαστούν, στη νέα αυτοδιοικητική περίοδο, δημιουργικά και προς όφελος των πολιτών» και του εύχεται καλή επιτυχία.

Αν ο τρόπος της πολιτικής μάχης σας θυμίζει δεκαετία του '80. έχετε απόλυτο δίκιο.

Ν.Σ.