Η ναυτιλία είναι ο επόμενος κλάδος, στον οποίο ετοιμάζεται να επενδύσει ο επιχειρηματίας Ιβαν Σαββίδης, και σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του mononews.gr, έχει αναθέσει ήδη σε διεθνή συμβουλευτική εταιρεία τη χαρτογράφηση του
ελληνικού ναυτιλιακού κλάδου, προς αναζήτηση των κατάλληλων ευκαιριών.


Έγκυρες πληροφορίες αναφέρουν ότι εδώ και μήνες ο κ. Σαββίδης σκέφτεται να επεκτείνει την επενδυτική του δραστηριότητα στο ναυτιλιακό τομέα, ωστόσο εδώ και λίγες ημέρες η απόφαση είναι οριστική και γι’ αυτό και ανέθεσε το πρότζεκτ της ανεύρεσης επενδυτικών στόχων σε μια από τις 4 μεγάλες (big 4) διεθνείς εταιρείες συμβούλων.

Οι επενδύσεις στη ναυτιλία εντάσσονται στο στρατηγικό σχέδιο του επιχειρηματία για στήριξη της ελληνικής οικονομίας, με περισσότερες επενδύσεις σε περισσότερους κλάδους. Η νέα εποχή επενδύσεων του ομίλου ξεκίνησε με την επένδυση στο Πόρτο Καρράς, ύψους 200 εκατ. ευρώ, η οποία βρίσκεται στην τελική ευθεία για την ολοκλήρωσή της.

Ταυτόχρονα, όπως είχε δηλώσει και στην πρόσφατη συνάντησή του με τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, ο επιχειρηματίας δίνει το παρόν στη σημαντική αυτή συγκυρία ανάταξης της ελληνικής οικονομίας, ακόμη πιο πολύ από όσο το είχε κάνει και λίγα χρόνια πριν, ότι κανείς δεν επένδυε.
Σήμερα, το θετικό οικονομικό μομέντουμ συμπίπτει με την κυβερνητική πολιτική στήριξης των επενδύσεων και με τη δυνατότητα του Ιβάν Σαββίδη να πραγματοποιήσει μεγάλες επενδύσεις με δεδομένο της μεγάλης «δύναμης πυρός» που διαθέτει, ειδικά το 2019.

Υπενθυμίζεται ότι από τις αρχές του 2019 έχει ολοκληρωθεί η συναλλαγή πώλησης της Donskoy Tabak στη JTI έναντι 1,6 δισ. ευρώ.

https://www.mononews.gr/