Στο τιμόνι της Μητροπολιτικής Επιτροπής Θεσσαλονίκης από σήμερα λοιπόν ο εκλεγμένος Περιφερειακός Σύμβουλος και Εντεταλμένος Σύμβουλος της Π.Ε. Θεσσαλονίκης, για θέματα Επιχειρηματικότητας και Εξωστρέφειας Θοδωρής Μητράκας.

Σήμερα Τετάρτη 6 Νοεμβρίου 2019 και ώρα 13:00 πραγματοποιήθηκε η 15η Έκτακτη Συνεδρίαση της Μητροπολιτικής Επιτροπής Θεσσαλονίκης, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας, με θέμα την αποδοχή παραίτησης του απερχόμενου Προέδρου της Μ.Ε.Θ. κ. Κωνσταντίνου Πάλλα και την εκλογή νέου Προέδρου από το σώμα των μελών της Μητροπολιτικής Επιτροπής.

Στην εκλογική διαδικασία που ακολούθησε  Πρόεδρος αναδείχθηκε, ο πρόσφατα εκλεγμένος Περιφερειακός Σύμβουλος, με τον συνδυασμό του Απόστολου Τζιτζικώστα, κ. Θεόδωρος Μητράκας, ο οποίος διαδέχεται τον κ. Πάλλα και αναλαμβάνει τα καθήκοντα του Προέδρου της Μητροπολιτικής Επιτροπής Θεσσαλονίκης.

Ποιος είναι ο Θοδωρής Μητράκας

Ο νεο-εκλεγείς  Πρόεδρος της Μητροπολιτικής Επιτροπής, Θεόδωρος Μητράκας γεννήθηκε το 1976 και η καταγωγή του είναι κατά το ήμισυ Σαρακατσάνος και κατά το έτερο ήμισυ είναι από την Θράκη. Φοίτησε στο Τμήμα Χημείας, της Σχολής Θετικών Επιστημών, του Α.Π.Θ. και έχει υπάρξει αθλητής καλαθοσφαίρισης και ΤaeΚwonDo. Η επαγγελματική του διαδρομή ήταν αποκλειστικά στον ιδιωτικό τομέα, ως διευθυντικό στέλεχος, εταιρειών σε Ελλάδα και Κύπρο και διαθέτει μεγάλη εμπειρία στην ηγεσία, την εξωστρέφεια και την επιχειρηματικότητα.

Έχει συμμετάσχει, ως ενεργό Μέλος, στο Δ.Σ. Φοιτητών του Τμήματος Χημείας Α.Π.Θ., έχει υπάρξει Μέλος της Συγκλήτου του Α.Π.Θ., Μέλος του Δ.Σ. της Ένωσης ΤaeKwonDo Βορείου Ελλάδος ( ΕΤΑΒΕ ), Αντιπρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας TaeKwonDo (ΕΛΟΤ), όπως και ιδρυτικό Μέλος του Συλλόγου Θρακών φοιτητών Θεσσαλονίκης.

Έχει διατελέσει Γραμματέας Οργανωτικού Νέας Δημοκρατίας Βορείου Ελλάδος και αυτή τη στιγμή κατέχει την θέση του Προέδρου της Νομαρχιακής Οργάνωσης Νέας Δημοκρατίας Ανατολικής Θεσσαλονίκης. Μάλιστα έχει εκτελέσει ανάλογα καθήκοντα και στο παρελθόν καθώς είναι η δεύτερη θητεία του στην θέση του Προέδρου Νομαρχιακής Νέας Δημοκρατίας.

Έχει συνεργαστεί με τον  Απόστολο Τζιτζικώστα τόσο σε πολιτικό όσο και σε αυτοδιοικητικό επίπεδο. Ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, τον Φεβρουάριο του 2018, όρισε τον Θεόδωρο Μητράκα σύμβουλό του, για θέματα της Κοινωνίας των Πολιτών, όπου προσέφερε τις υπηρεσίες του, με εργαλείο τις εμπειρίες του από τον ιδιωτικό τομέα και από την λειτουργεία των Ευρωπαϊκών αγορών και κοινωνιών και η συνεργασία συνεχίστηκε με τον Θεόδωρο Μητράκα  Υποψήφιο στις Περιφερειακές Εκλογές τον Μάϊο του 2019.