Σε «κάτι εντελώς διαφορετικό και πολύ καλύτερο» θα έχει εξελιχθεί η Θεσσαλονίκη στην διάρκεια της επόμενης τετραετίας, «χωρίς καμία υπερβολή», όπως είπε, ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας σήμερα από το βήμα του 4ου Thessaloniki Summit.


Αναφερόμενος στο digital hub, που η φαρμακοβιομηχανία Pfizer δημιουργεί στη Θεσσαλονίκη, επισήμανε ότι η εταιρεία έχει ήδη κάνει τις πρώτες προσλήψεις και, όπως είπε, «θα το δείτε να λειτουργεί σε μερικές εβδομάδες». Για τον τεχνολογικό κολοσσό Cisco είπε ότι βρήκε ήδη γραφεία και αρχίζει την επένδυση του στη Θεσσαλονίκη (για τη δημιουργία Κέντρου Καινοτομίας και Κέντρου Ανάπτυξης Ψηφιακών Δεξιοτήτων).Σε ο,τι αφορά το τεχνολογικό πάρκο τέταρτης γενιάς ThessINTEC, ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύεων τόνισε ότι το project ήδη πέρασε από τη Βουλή και τους θεσμούς και αναμένεται η έγκριση από το Υπερταμείο, ώστε μέχρι το τέλος του 2019 να έχει ολοκληρωθεί η μεταβίβαση της έκτασης (760 στρεμμάτων στην Περαία), που θα το στεγάσει.

Αναφερόμενος στη ΔΕΘ είπε ότι η αναβάθμιση της -προφανώς η ανάπλαση του Εκθεσιακού και Συνεδριακού της Κέντρου- θα γίνει εντός χρονοδιαγράμματος.

Χαρακτήρισε «κομβικό ρόλο για να αλλάξει η πόλη» το λιμάνι, και πρόσθεσε ότι και η ολοκλήρωση του Μετρό θα γίνει «εντός χρονοδιαγράμματος με πραγματικούς συρμούς και όχι φωτογραφίες σε μουσαμάδες». Και κατέληξε: «Φανταστείτε όλα αυτά μαζί, στο σύνολό τους, ποια Θεσσαλονίκη δημιουργούν: Μια καινούργια Θεσσαλονίκη».