Σχοινάς: Ισχυρός παίκτης η ΘεσσαλονίκηΚεντρική προτεραιότητα της νέας Ευρωπαϊκής Επιτροπής είναι η επείγουσα συμφωνία για μια βιώσιμη, συνεκτική και ολοκληρωμένη ευρωπαϊκή πολιτική στο προσφυγικό και το μεταναστευτικό, επισήμανε ο ορισθείς αντιπρόεδρος της Κομισιόν, Μαργαρίτης Σχοινάς, με
βιντεοσκοπημένο μήνυμά του στο Thessaloniki Summit 2019, που πραγματοποιείται στη Θεσσαλονίκη, με πρωτοβουλία του Συνδέσμου Βιομηχανιών Ελλάδος (ΣΒΕ).
«Η Ευρώπη θα παραμείνει προορισμός ασύλου και θα είναι πάντα μια ασπίδα για τους αδύναμους και τους κατατρεγμένους. Την ίδια στιγμή, όμως, όποιος δεν τυγχάνει της προστασίας του ασύλου, όποιος δεν έχει λόγους να βρίσκεται υπό τη σκέπη της Ευρώπης, θα πρέπει να επιστρέφεται», δήλωσε ο κ. Σχοινάς, παρουσιάζοντας τις προτεραιότητες της νέας Επιτροπής.
Υπογράμμισε ότι δεν υπάρχει πλέον χρόνος για χάσιμο και ότι «θα πρέπει κατεπειγόντως να επιτευχθεί συμφωνία για μια βιώσιμη, συνεκτική και ολοκληρωμένη ευρωπαϊκή πολιτική με κοινή διαχείριση των συνόρων, αποτελεσματικούς συνοριακούς ελέγχους, ολοκλήρωση της κοινής ευρωπαϊκής πολιτικής ασύλου, καλύτερη ενσωμάτωση των πολιτών από τρίτες χώρες στις ευρωπαϊκές κοινωνίες και θέσπιση μιας κοινής στρατηγικής για την προσέλκυση μεταναστών με υψηλά προσόντα».

Ευρωπαϊκές προσπάθειες για την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας στη Θεσσαλονίκη


Η Θεσσαλονίκη σήμερα αρέσει όλο και περισσότερο, τόνισε στο Thessaloniki Summit 2019 ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν, Μαργαρίτης Σχοινάς και πρόσθεσε ότι κεντρικός στόχος θα πρέπει να είναι η τόνωση του ολοένα και βελτιούμενου brandname «Μακεδονία» που θα αποτελέσει σημαντικό πόλο έλξης τουριστών και ξένων επενδύσεων.
«H Θεσσαλονίκη είναι πλέον ισχυρός παίκτης και πρέπει να επωφεληθεί από τον ευρωπαϊκό ούριο άνεμο που πνέει στα πανιά της», υπογράμμισε ο κ. Σχοινάς, ο οποίος τόνισε ακόμη ότι με τον νέο Κοινοτικό Προϋπολογισμό 2021-2027, στόχος του υπό διαμόρφωση αναπτυξιακού σχεδίου για τη Βόρεια Ελλάδα, τη Μακεδονία και τη Θεσσαλονίκη θα πρέπει να είναι η ενίσχυση της επιχειρηματικότητας, της ανταγωνιστικότητας της πραγματικής οικονομίας, της εφαρμοσμένης έρευνας και της επιθετικής καινοτομίας, της πράσινης ενέργειας, της ψηφιακής ανάπτυξης και της ποιοτικής γεωργίας.


Σχόλια