Τον δρόμο για την επέκταση της παλιάς παραλίας της Θεσσαλονίκης προς τη θάλασσα, από τον Λευκό Πύργο έως το λιμάνι, άνοιξε η διοίκηση Ζέρβα.

Το έργο εντάσσεται στο Τεχνικό Πρόγραμμα για το 2020 και στο πλαίσιο αυτό άνοιξε ο κύκλος επαφών του αντιδημάρχου Τεχνικών Έργων, Εφραίμ Κυριζίδη, με τις δημόσιες υπηρεσίες.
Η πρώτη συνάντηση έγινε με την Κτηματική Υπηρεσία όπου συζητήθηκε αναλυτικά η διαδικασία που θα πρέπει να ακολουθηθεί για την υλοποίηση του έργου. Παράλληλα, εστάλησαν επιστολές στις Εφορείες Νεοτέρων Μνημείων και Εναλίων Αρχαιοτήτων, ενώ την επόμενη εβδομάδα θα ακολουθήσουν επαφές.
Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων, «το έργο έχει δυσκολίες όσον αφορά την αδειοδότηση γιατί σε αιγιαλό εμπλέκονται πολλές υπηρεσίες και ανθεί η γραφειοκρατία». Γι αυτό η αντιδημαρχία το εντάσσει στο Τεχνικό Πρόγραμμα του δήμου Θεσσαλονίκης για το 2020, ως μελέτη κατασκευής, και άνοιξε των κύκλων των συναντήσεων με τις συναρμόδιες υπηρεσίες. Θα ακολουθήσει η φάση της προμελέτης.
Ο κ. Κυριζίδης υπόσχεται ότι από πλευράς δήμου θα ασκηθούν όλες οι πιέσεις για να προχωρήσει το έργο. «Δεν είναι μόνο η εικόνα που παρουσιάζει το πλακόστρωτο της παλιάς παραλίας, αλλά υπάρχουν και σημάδια διάβρωσης όπως ενημερωθήκαμε από τη Κτηματική Υπηρεσία, διότι δεν έχουν γίνει εργασίες τα τελευταία 40 - 50 χρόνια», πρόσθεσε.
Η επέκταση της παλιάς παραλίας Θεσσαλονίκης αναμένεται να προχωρήσει με τη δημιουργία ενός ξύλινου ντεκ, που θα διατρέχει όλο το μήκος της Λεωφόρου Νίκης, από τον Λευκό Πύργο έως και την Α’ προβλήτα του λιμανιού, έργο που υπήρχε στο προεκλογικό πρόγραμμα της παράταξης “Εντάξει” του Σταύρου Καλαφάτη, με την οποία είχε κατέλθει στις εκλογές το 2010 ο κ. Κυριζίδης.