ΒΕΘ: Προς τη θετική κατεύθυνση το φορολογικό νομοσχέδιο


Την ικανοποίηση του εκφράζει το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης για το φορολογικό νομοσχέδιο που τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση και ενσωματώνει κάποιες από τις
προτάσεις της επιμελητηριακής κοινότητας για ελάφρυνση των φορολογικών βαρών, με τα οποία ήταν αντιμέτωπες οι επιχειρήσεις.
Μεταξύ των θετικών σημείων του φορολογικού, όπως υπογραμμίζει το ΒΕΘ είναι η μείωση του φορολογικού συντελεστή από το 28% στο 24%, καθώς και η μείωση του φόρου των μερισμάτων από το 10% στο 5%.
Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου, Αναστάσιος Καπνοπώλης, υποστηρίζει ότι «η αναστολή της επιβολής ΦΠΑ στις οικοδομές» και «η χορήγηση έκπτωσης φόρου 40% για δαπάνες βιοκλιματικής αναβάθμισης των κτιρίων θα δώσουν ώθηση στην οικοδομή που επλήγη σημαντικά κατά τη διάρκεια της κρίσης». Προσθέτει ότι «το φορολογικό νομοσχέδιο δίνει “ανάσα” στη μικρομεσαία τάξη, που χτυπήθηκε ανελέητα από την υπερφορολόγηση των τελευταίων ετών» κι ευελπιστεί για νέες φοροελαφρούνσεις το επόμενο διάστημα, όπως η γενική μείωση του ΦΠΑ, η μείωση του ΕΝΦΙΑ και για τα ακίνητα για επαγγελματική χρήση και η κατάργηση της προκαταβολής φόρου από τις επιχειρήσεις.

Σχόλια