Ομάδα εξειδικευμένων γιατρών, συστήνει ο Ιατρικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης, για να αξιολογήσει τα αποτελέσματα της έρευνας -επίσης ειδικών- επιστημόνων (χημικών) του ΑΠΘ για τις πηγές δυσοσμίας στις δυτικές περιοχές του πολεοδομικού συγκροτήματος.


«Ο Ιατρικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης θα σταθεί στο πλευρό των κατοίκων της Δυτικής Θεσσαλονίκης με συγκεκριμένες δράσεις για την πρόληψη και την υγεία» δήλωσε ο πρόεδρος του Ι.Σ.Θ. Νίκος Νίτσας ύστερα από τη συνεδρίαση του Δ.Σ. του συλλόγου για το θέμα της δυσοσμίας που ταλαιπωρεί εδώ και χρόνια, την ευρύτερη περιοχή του Δήμου Κορδελιού – Ευόσμου.

Ο σύλλογος συζήτησε την έκκληση της συντονιστικής ομάδας δράσης κατοίκων «Η Αναπνοή Είναι Δικαίωμα» ώστε να συνδράμει ο Ι.Σ.Θ. στις προσπάθειες κατοίκων και φορέων κι αποφάσισε να στηρίξει τις πρωτοβουλίες ενάντια στην περιβαλλοντική ρύπανση.

Οι γιατροί ζητούν "την άμεση επίλυση του προβλήματος και την άμεση «διόρθωση» των ρυπογόνων αιτιών (π.χ με φίλτρα ή άλλα μέτρα απορρύπανσης) από βιομηχανίες της ευρύτερης περιοχής, ακόμη κι αν αυτό απαιτεί την προσωρινή αναστολή λειτουργίας τους, ώστε να μην επιβαρυνθεί περισσότερο η υγεία κατοίκων και εργαζομένων".

Επίσης, μέλη του ΙΣΘ θα ενημερώσουν τους κατοίκους της περιοχής συμμετέχοντας στις εκδηλ΄σεις της ομάδας δράσης και θα συνεργαστεί με τους δημάρχους των δήμων που πλήττονται κυρίως από τη δυσοσμία. Στο επόμενο χρονικό διάστημα, ο Ιατρικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης θα ανακοινώσει αναλυτικά το πρόγραμμα των δράσεων και πρωτοβουλιών που θα αναλάβει στο Δήμο Κορδελιού – Ευόσμου -του οποίου ο δήμαρχος τυγχάνει γιατρός.