Σε 71 συλλήψεις οδήγησαν τα επεισόδια που έγιναν, χθες βράδυ, στη δομή προσφύγων και μεταναστών στο παλιό στρατόπεδο Αναγνωστοπούλου, στην περιοχή των Διαβατών.

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή:
Τέσσερα άτομα τραυματίστηκαν έπειτα από συμπλοκή που σημειώθηκε μεταξύ αλλοδαπών στο κέντρο φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών του πρώην στρατοπέδου «Αναγνωστοπούλου», στα Διαβατά Θεσσαλονίκης, το βράδυ της Πέμπτης.
Πρόκειται για Αφγανούς υπηκόους, οι οποίοι ενεπλάκησαν σε αιματηρό επεισόδιο που ξεκίνησε για άγνωστους λόγους. Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, οι συμπλεκόμενοι χρησιμοποίησαν διάφορα αντικείμενα (ρόπαλα και μαχαίρια), ενώ όταν έφτασαν στο σημείο οι αστυνομικές δυνάμεις τα πνεύματα ηρέμησαν.
Οι τέσσερις τραυματίες μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρα στο νοσοκομείο «Παπανικολάου» της Θεσσαλονίκης για την παροχή των πρώτων βοηθειών και η υγεία τους δεν διατρέχει κίνδυνο.
Από νωρίς το πρωί σήμερα άρχισαν αστυνομικοί έλεγχοι τόσο στη δομή φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών του πρώην στρατοπέδου «Αναγνωστοπούλου», όσο και στα Διαβατά Θεσσαλονίκης, αλλά και στην περιοχή του Σιδηροδρομικού Σταθμού και στην περιοχή Διαλογή. Όπως ανακοινώθηκε από την αστυνομία, ελέγχθησαν συνολικά 165 αλλοδαποί, εκ των οποίων προσήχθησαν οκτώ για το επεισόδιο και συνελήφθησαν 71, καθώς δεν διέθεταν τα απαραίτητα έγγραφα για τη νόμιμη παραμονή τους στη χώρα και οδηγήθηκαν σε Τμήματα Διαχείρισης Μετανάστευσης.