Το ενδιαφέρον τους για το περιβάλλον κάνουν πράξη, καθημερινά, οι μαθητές του 3ου Πειραματικού Δημοτικού Σχολείου Ευόσμου, στη Θεσσαλονίκη, δίνοντας δυναμικό “παρών” σε προγράμματα ανακύκλωσης.
Οι μαθητές του σχολείου, σε συνεργασία με γονείς, εκπαιδευτικούς και την τοπική κοινωνία κατάφεραν να συλλέξουν τη μεγαλύτερη ποσότητα τηγανελαίων (1199 λίτρα), από όλα τα σχολεία του δήμου, που συμμετέχουν στο πρόγραμμα και αναδείχθηκαν πρωταθλητές.
Αυτή η δράση του σχολείου επιβραβεύτηκε, σήμερα, καθώς παραδόθηκαν ως ανταποδοτικό όφελος της ανακύκλωσης πέντε οθόνες στους μικρούς μαθητές, στο πλαίσιο του προγράμματος ανακύκλωσης τηγανελαίων που υλοποιεί ο Δήμος Κορδελιού-Ευόσμου σε συνεργασία με τη Συνεταιριστική Επιχείρηση Κοινωνικού Οφέλους “ Ionian Recycle Hellas Κοιν.Σ.Επ”.
Ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Πρασίνου του δήμου Κορδελιού-Ευόσμου, Χρήστος Δεμερτζής έκανε γνωστό πως στο συγκεκριμένο πρόγραμμα για τα τηγανέλαια συμμετέχουν 25 σχολεία του δήμου, ενώ σχεδιάζονται και νέες δράσεις, μεταξύ των οποίων και η ενίσχυση του μπλε κάδου ανακύκλωσης.
Στο πλαίσιο υλοποίησης του προγράμματος έχουν τοποθετηθεί κάδοι συλλογής και ανακύκλωσης τηγανέλαιων σε σχολεία, δημοτικά κτήρια και κοινόχρηστους χώρους προκειμένου οι πολίτες να εναποθέτουν τα δικά τους δοχεία με το τηγανέλαιο. Στη συνέχεια, το λάδι συλλέγεται και μεταφέρεται προς ανακύκλωση σε εξειδικευμένη εταιρία, με σκοπό τη μετατροπή του σε βιοκαύσιμο.