Τον θεσμό της υιοθεσίας πάρκων αξιοποιεί ο δήμος Ωραιοκάστρου, στο πλαίσιο της ευρύτερης προσπάθειάς του για αναβάθμιση του αστικού πρασίνου αλλά και για ευαισθητοποίηση των ίδιων των πολιτών σε ζητήματα περιβαλλοντικής προστασίας.

Η υλοποίηση προγράμματος που αφορά την υιοθεσία χώρων πρασίνου εγκρίθηκε από το δημοτικό συμβούλιο Ωραιοκάστρου στη χτεσινή συνεδρίασή του, έπειτα από σχετική εισήγηση της αρμόδιας αντιδημάρχου Καθημερινότητας Σοφίας Δημητριάδου.
Όπως εξήγησε η αντιδήμαρχος, στο πλαίσιο εφαρμογής του συγκεκριμένου προγράμματος σύλλογοι, σωματεία, ιδρύματα, σχολεία, επαγγελματίες, ομάδες πολιτών ή και μεμονωμένα άτομα θα έχουν τη δυνατότητα να υιοθετούν ένα πάρκο, μια νησίδα πρασίνου ή ακόμη κι ένα δέντρο, αναλαμβάνοντας τη φροντίδα των χώρων αυτών.
«Στόχος δεν είναι η μεταφορά της ευθύνης στον εθελοντή κάτοικο, αλλά η ενημέρωση, η ευαισθητοποίηση και κυρίως η συμμετοχή του στην προσπάθεια για τη δημιουργία μιας ‘πράσινης πόλης’», επισημαίνεται ανάμεσα σε άλλα στην εισήγηση την οποία κατέθεσε η αντιδήμαρχος Καθημερινότητας προς το δημοτικό συμβούλιο Ωραιοκάστρου.
Σε πρώτη φάση, όπως έκανε γνωστό η κυρία Δημητριάδου, η υλοποίηση του προγράμματος θα αρχίσει από τους τρεις κυκλικούς κόμβους: 1. Επί της οδού Θεσσαλονίκης απέναντι από τον ΟΑΕΔ, 2. Στη συμβολή των οδών Αεροδρομίου και Κονταξοπούλου και 3. Στη συμβολή των οδών Μακεδονικού Αγώνα και Κονταξοπούλου.