Τη δεύτερη ομιλία του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή στη Θεσσαλονίκη, μετά από τις εκλογές του 2009, θα παρακολουθήσει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος!

Ο κ. Καραμανλής θα μιλήσει σε εκδήλωση της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών για τον εορτασμό των 80 χρόνων της, όπου ο πρόεδρος της ΕΜΣ Βασίλης Πάππας θα απονείμει στον κ. Παυλόπουλο το Χρυσό Μετάλλιο της Εταιρείας. Έτσι, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας -και επί σειρά ετών άνθρωπος του πρώην πρωθυπουργού επί σημαντικών θεμάτων, που διετέλεσε και υπουργός στην κυβέρνηση Καραμανλή- θα παρακολουθήσει την ομιλία του. Είναι η δεύτερη ομιλία του Κώστα Καραμανλή μετά από την προεκλογική ομιλία του το 2009, πριν την ήττα από το ΠΑΣΟΚ του Γ.Α. Παπανδρέου.
Ο κ. Καραμανλής είχε μιλήσει και στην προεκλογική εκδήλωση της Νέας Δημοκρατίας για τις προηγούμενες εκλογές, στο Συνεδριακό Κέντρο Ιωάννης Βελλίδης, όπου ο νυν πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, είχε παρουσιάσει τους υποψηφίους βουλευτές του κόμματος στην Α και Β Θεσσαλονίκης. Με την ομιλία του εκείνη, ο κ. Καραμανλής είχε αναφερθεί κυρίως σε θέματα εσωτερικής πολιτικής, λύνοντας τη σιωπή του που διατηρούσε από το 2009. Αυτήν τη φορά οι πληροφορίες αναφέρουν ότι θα αναφερθεί σε εθνικά θέματα και η τοποθέτησή του αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Εξάλλου ήταν ο τελευταίος Έλληνας πολιτικός που είχε θέσει βέτο για εθνικά θέματα σε μεγάλο διεθνή οργανισμό (το 2008 στο Βουκουρέστι, για την είσοδο των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ, κάτι που, τελικά, επετεύχθη πρόσφατα, με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ).
Κατά τα λοιπά, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας σήμερα έχει ιδιαίτερα σφικτό πρόγραμμα, το οποίο βρίσκεται, ήδη, σε εξέλιξη. Αυτήν την ώρα επισκέπτεται το Αντιτορπιλικό «Βέλος» και στη συνέχεια θα επισκεφθεί  τη ΧΑΝΘ, το 424 Στρατιωτικό Νοσοκομείο, το Αριστοτέλειο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας και στις 13.30 θα παραστεί στα εγκαίνια της νέας πτέρυγας του Εβραϊκού Μουσείου.
Στις 18.00 θα επισκεφθεί το Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών και στις 19.30 θα μεταβεί στην Εταιρεία Μακεδονικών Σπουδών, στην εκδήλωση που θα μιλήσει και ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής.