Ρίγη συγκίνησης και εθνικής υπερηφάνειας μοίρασε ο επισμηναγός Δ. Βολακάκης με τις διελεύσεις που πραγματοποίησε ως χειριστής του F16 της ομάδας ειδικών ασκήσεων Ζευς, της Πολεμικής Αεροπορίας, ένας χειριστής με πάνω από 1.000 ώρες πτήσεων στο ενεργητικό του.


Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκ. Παυλόπουλος είχε επικοινωνία με τον πιλότο του μαχητικού F-16, της Ομάδας Αεροπορικών Επιδείξεων «Ζευς», που με τις εντυπωσιακές ασκήσεις ακριβείας και επικίνδυνους ελιγμούς πάνω από το χώρο της παρέλασης κέρδισε τις εντυπώσεις.

Από τους αιθέρες, ενώ έκανε την αεροπορική επίδειξη, ο επισμηναγός έστειλε το μήνυμα του προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τους Θεσσαλονικείς και όλους τους Έλληνες, λέγοντας: «Τούτος ο λαός δεν γονατίζει παρά μόνο μπροστά στους νεκρούς του. Χρόνια πολλά Θεσσαλονίκη, Χρόνια πολλά Μακεδονία, Χρόνια πολλά Ελλάδα».

Ο κ. Παυλόπουλος ανταπέδωσε τον χαιρετισμό: «Κύριε Επισμηναγέ, ο ελληνικός λαός είναι υπερήφανος για τις Ένοπλες Δυνάμεις μας και ειδικότερα για την Πολεμική μας Αεροπορία. Αποδεικνύετε καθημερινά ότι τα φτερά του αεροσκάφους σας είναι προέκταση της ψυχής σας, προέκταση της ψυχής του λαού μας του Έθνους μας. Η Υπέρμαχος Στρατηγός να σας προστατεύει και να σας δυναμώνει».

Δείτε το βίντεο όπως μεταδόθηκε από την κρατική τηλεόραση: