Διαμαρτύρονται παραγωγοί και πωλητές λαϊκών αγορών στη Θεσσαλονίκη, επειδή η αρμόδια υπηρεσία της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας δεν κατάφερε να εκδώσει μία απόφαση που να μεταφέρει τη λειτουργία των λαϊκών του
Σαββάτου 26 Οκτωβρίου μία μέρα πριν, την Παρασκευή 25 του μήνα.
Σε ανακοίνωσή τους, η Ομοσπονδία Σωματείων  Επαγγελματιών Παραγωγών Πωλητών Λαϊκών Αγορών Μακεδονίας- Θεσσαλίας- Θράκης και το Σωματείο Παραγωγών, Επαγγελματιών, Μικροπωλητών Λαϊκών Αγορών Θεσσαλονίκης «Η ΟΜΟΝΟΙΑ» κάνουν λόγο για “αναποτελεσματικότητα” και “έλλειψη ευελιξίας”, καθώς είχαν αναφέρει το θέμα με επιστολή τους από τις 16 Οκτωβρίου και, στις 22 του μήνα η αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης Βούλα Πατουλίδου ς απάντησε, ότι αυτό δεν μπορεί να γίνει, επειδή δεν έχει συγκροτηθεί ακόμη η επιτροπή λαϊκών αγορών της περιφέρειας κεντρικής Μακεδονίας.
Η Ομοσπονδία, με νέα επιστολή, ενημέρωσε ότι δεν είναι απαραίτητη η συνδρομή της εν λόγω επιτροπής και θα μπορούσε να καλυφθεί το κενό με απόφαση της διοίκησης της περιφέρειας κεντρικής Μακεδονίας. Ωστόσο, ως τώρα δεν υπάρχει κάποια επικοινωνία από την πλευρά της περιφέρειας.
“Για μία ακόμη φορά η περιφέρεια κεντρικής Μακεδονίας δείχνει μειωμένα αντανακλαστικά προκειμένου να εξυπηρετήσει τόσο τους εργαζόμενους στις λαϊκές αγορές, όσο και το καταναλωτικό κοινό. Δεν είναι η πρώτη και κατά την εκτίμηση μας ούτε η τελευταία φορά που ταλαιπωρείται ο κλάδος μας”, υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση. Κι εκφράζεται η απορία:
“Πώς θα λυθούν τα πραγματικά μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι λαϊκές αγορές, όταν δεν αντιμετωπίζεται ένα τόσο απλό, όπως αυτό της μεταφοράς, κατά μία ημέρα, των λαϊκών αγορών που συμπίπτουν με την αργία της 26 Οκτωβρίου; Πότε θα καταλάβει η διοίκηση της περιφέρειας , ότι οι λαϊκές αγορές, δεν είναι μία στάσιμη υπόθεση, αλλά ένας ζωντανός οργανισμός που απαιτεί καθημερινή ενασχόληση”;