Σοκ εγκατέλειψαν βρέφος στην είσοδο πολυκατοικίας στην ΘεσσαλονίκηΔεν πίστευε στα μάτια τους ένας κάτοικος στην Θεσσαλονίκη όταν γύρω στη 13.00  το μεσημέρι εντόπισε  στο μάρμαρο της εισόδου πολυκατοικίας στην περιοχή Χαριλάου ένα βρέφος τυλιγμένο.
Αμέσως ενημερώθηκε η Αστυνομία από ένοικο της πολυκατοικίας. Στο σημείο έφτασε το ΕΚΑΒ όπου παρέλαβε το νεογέννητο .Οι αστυνομικοί που βρέθηκαν στο σημείο ενημερώθηκαν για το συμβάν από τους περίοικους .
«Ήταν πολύ σοκαριστικό αυτό που είδαμε, όμως επειδή μάθαμε γρήγορα από το πλήρωμα του ΕΚΑΒ ότι το νεογέννητο κοριτσάκι είναι καλά στην υγεία του, ηρεμήσαμε. Το μωράκι είχε τον ομφάλιο λώρο, η γιατρός έβαλε το κλιπ», είπε αυτόπτης μάρτυρας ο οποίος μίλησε στο Ράδιο Θεσσαλονίκη.
Με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ το βρέφος μεταφέρθηκε στο Ιπποκράτειο και η κατάσταση της υγείας του δεν εμπνέει ανησυχία.
Λίγη ώρα αργότερα εντοπίστηκε και η μητέρα. Είναι Ελληνίδα, νεαρής ηλικίας, η οποία, για προληπτικούς λόγους, μεταφέρθηκε στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο.

Από την ασφάλεια Θεσσαλονίκης διενεργείται προανάκριση προκειμένου να διευκρινιστούν οι συνθήκες κάτω από τις οποίες οι γονείς προέβησαν στην εγκατάλειψη του.

Σχόλια