Δήμος Θεσσαλονίκης: Εφέτος... δε θα παγώσει το αλάτι!Το αλάτι, που έχει αποθηκεύσει ο δήμος Θεσσαλονίκης, για την περίπτωση κακοκαιρίας... δε θα παγώσει και θα είναι έτοιμο για χρήση! Αυτό τονίστηκε σήμερα, από τους αρμοδίους, στη συνεδρίαση του Τοπικού Συντονιστικού Οργάνου, στο Δημαρχείο της Θεσσαλονίκης...

Όλοι θυμόμαστε τι είχε συμβεί πριν δύο χρόνια, όταν... πάγωσαν αλάτια και αλατιέρες, όπως είχε πει ο τότε δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, με αποτέλεσμα να μην κυκλοφορεί τίποτα στους δρόμους μετά από μια σφοδρή χιονόπτωση. Αυτήν τη φορά, ο Εντεταλμένος Σύμβουλος για θέματα Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Θεσσαλονίκης και Πρόεδρος του Σ.Τ.Ο., Βασίλης Μωϋσίδης , ήταν κάθετος:
«Διαθέτουμε ήδη 500 τόνους αλάτι αποχιονισμού στην αποθήκη του Δήμου και πρόκειται να προμηθευτούμε ακόμη 425 τόνους. Το αλάτι είναι αποθηκευμένο σε στεγασμένο χώρο και το αναμοχλεύουμε τακτικά ώστε να είναι έτοιμο για χρήση. Με το προσωπικό των Τεχνικών Διευθύνσεων του Δήμου μας, όπως κάθε χρόνο, θα συσκευάσουμε και θα διανείμουμε σάκους με αλάτι σε νοσοκομεία, σχολεία, παιδικούς σταθμούς, Κ.Α.Π.Η., εκκλησίες και στα προκαθορισμένα σημεία για χρήσεις από τους δημότες», είπε.
Ο κ. Μωυσίδης σημείωσε, τέλος, ότι ο Δήμος διαθέτει 17 υδροφόρα οχήματα για ρίψη θαλασσινού νερού, 6 ηλεκτροκίνητους αλατοδιανομείς και δύο λεπίδες αποχιονισμού, ενώ τόνισε ότι στην ιστοσελίδα του Δήμου θα υπάρχει συνεχής ενημέρωση και οδηγίες προς τους δημότες.
Στη συνέχεια κατατέθηκαν οι προτάσεις με στόχο την πρόληψη για την επερχόμενη χειμερινή περίοδο ενώ διαπιστώθηκε η ετοιμότητα τόσο του Δήμου Θεσσαλονίκης όσο και των συναρμόδιων φορέων σχετικά με το έμψυχο υλικό και τα μέσα που διατίθενται.

Προτάσεις για το φυτοφάγο έντομο του Σέιχ Σου


Στη συνεδρίαση συζητήθηκαν, μεταξύ άλλων, θέματα όπως, το περιαστικό δάσος του Σέιχ-Σου που επλήγη από φυτοφάγο έντομο, η διαχείριση και η αναδάσωσή του, η αντιπλημμυρική προστασία της Θεσσαλονίκης, η ευαισθητοποίηση του κοινού σχετικά με την προστασία του περιβάλλοντος και η διαρκής ενημέρωση των πολιτών.
Στη συνεδρίαση παραβρέθηκαν ο εντεταλμένος σύμβουλος σε θέματα Δημοτικής Αστυνομίας, Δημήτρης Δαγκλής, ο επικεφαλής της παράταξης «Οικολογία-Αλληλεγγύη», Μιχάλης Τρεμόπουλος, εκπρόσωποι της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας-Θράκης, της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, της ΕΛ.ΑΣ., του Ελληνικού Στρατού, του Δασαρχείου Θεσσαλονίκης, του Λιμεναρχείου, του Ο.Α.Σ.Θ., του Α.Π.Θ., του Δήμου Πυλαίας-Χορτιάτη, του ΕΚΑΒ, της ΕΥΑΘ, της ΕΔΑ, της ΔΕΔΔΗΕ, εθελοντικών ομάδων καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Σχόλια